Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 24 ατόμων.

Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ξερά χόρτα στο 128ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ξυλοκάστρου

Στην κυκλοφορία δόθηκε η Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών και στα δύο ρεύματα.

Επίσης υπό έλεγχο έχουν τεθεί πυρκαγιές πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε δασική έκταση στη περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στην Κεφαλονιά και σε δασική περιοχή στην Κορακιάνα Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε όλη τη χώρα ξέσπασαν 84 δασικές πυρκαγιές.

Aκόμη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές:

– Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

– Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

– Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

– Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σποράδων, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)

– Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)

– Περιφέρεια Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην ορεινή Αρκαδία

Για την προστασία των δασών από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν αύριο σε όλη την Αρκαδία, εκδόθηκε από την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων, για αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου από τις 6.00 το πρωί και έως 8.00 το βράδυ σε όλο τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, στο δάσος Σκυρίτιδας – Βλαχοκερασιάς, σε όλη η έκταση του εθνικού δρυμού Πάρνωνα και στα περιαστικά αλσύλια της Τρίπολης.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών δρόμων και αυτών που οδηγούν σε καλλιέργειες, αλλά μόνο για όσους έχουν μόνιμη ή εποχική κατοικία ή αγροτικοκτηνοτροφική εκμετάλλευση εντός της περιοχής απαγόρευσης.