Μπαράζ μηχανικών βλαβών σε πλοία της ακτοπλοϊας

Μηχανική βλάβη υπέστη πριν λίγη ώρα το ιπτάμενο δελφίνι «Αθηνά» κατά το δρομολόγιο του από Αίγινα προς Πειραιά με 164 επιβάτες. Το σκάφος αυτή την ώρα πλέει προς Πειραιά με χαμηλή ταχύτητα.

Μηχανική βλάβη υπέστη πριν λίγη ώρα το ιπτάμενο δελφίνι «Αθηνά» κατά το δρομολόγιο του από Αίγινα προς Πειραιά με 164 επιβάτες. Το σκάφος αυτή την ώρα πλέει προς Πειραιά με χαμηλή ταχύτητα.
Επίσης ταλαιπωρία περίμενε το πρωί του Σαββάτου τους 154 επιβάτες του πλοίου «Φλάινκατ 3» καθώς παρουσίασε μηχανική βλάβη λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του στις 07.30 ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από Ραφήνα για Τήνο-Μύκονο – Νάξο – Ιό – Σαντορίνη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδροτζετ της δεξιάς κύριας μηχανής.
Το πλοίο επέστρεψε στην Ραφήνα και αποβίβασε τους επιβάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με άλλα πλοία για τον προορισμό τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Επίσης το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, για μηχανική βλάβη στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή του ταχύπλοου επιβατηγού πλοίο «Χάϊσπιντ 6» κατά την εκτέλεση κυκλικού δρομολογίου από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Πειραιά, με 877 επιβάτες.

To πλοίο κατέπλευσε με τις άλλες τρεις μηχανές με συμβατική ταχύτητα και καθυστέρηση 55 λεπτών στο λιμάνι της Σύρου.

Από το Λιμεναρχείο της Σύρου του απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Κατόπιν προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού επετράπη τελικά ο απόπλους του «Χάϊσπιντ 6» για την συνέχιση του δρομολογίου του προς τα άλλα νησιά και με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία