Φ. Κουβέλης: Να επαναπροσδιορισθεί η λειτουργία της ΕΥΠ

H λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρέπει αναμφισβήτητα να επαναπροσδιορισθεί επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό κ. Νίκο Δένδια.

H λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρέπει αναμφισβήτητα να επαναπροσδιορισθεί επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό κ. Νίκο Δένδια.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης γνωρίζει πάρα πολλές καταστάσεις, αρνητικές όπως τις χαρακτήρισε, στο εσωτερικό της ΕΥΠ ωστόσο πρόσθεσε το θέμα δεν συζητήθηκε με τον υπουργό και σημείωσε πως το ζήτημα της λειτουργίας της Υπηρεσίας είναι υπαρκτό και προσδιορίζεται σε πάρα πολλές λειτουργίες της, με όχι θετικό τρόπο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε ακόμη ότι «για εμάς είναι μείζον αγαθό η προστασία της ζωής και ασφάλειας του πολίτη. Κατά συνέπεια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να καταγράψει την παρουσία του κράτους μέσα στην ελληνική κοινωνία αποτελεσματικά με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες».
Επίσης τόνισε πως «η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό και από εκείνους, οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των Ελλήνων πολιτών αλλά ούτε και από αυτόκλητους υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας».
Ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως η υπόθεση του εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας είναι μια συνεχής διαδικασία, η οποία ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει ενώ η άποψή του κόμματος του είναι ότι οι λειτουργίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα των σωμάτων ασφαλείας πρέπει να βρίσκονται και υπό διακομματικό έλεγχο και στήριξη.

Για τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε ότι «οι όποιες μεταβολές πρέπει να γίνουν αξιοκρατικά με βάση το κριτήριο της αξιοσύνης και της αποτελεσματικότητας. Η κυβέρνηση δεν ήρθε για να προωθήσει ρεβανσισμούς. Η κυβέρνηση δεν είναι παρούσα στην διακυβέρνηση του τόπου για να εξυπηρετήσει ημετέρους και να περιφρονήσει την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στις δηλώσεις του ανέφερε πως ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τα πολύ μεγάλα, όπως τα χαρακτήρισε, προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο, η ΕΛ.ΑΣ και η Πυροσβεστική ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το Πυροσβεστικό Σώμα και τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο λόγω δυνατών ανέμων είπε ότι:

«Το αντικείμενο της σύσκεψης με όλη την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν κατά το δυνατόν καλύτερη ετοιμασία μας για την αντιμετώπιση των ημερών που έρχονται που δεν θα είναι εύκολες εξαιτίας των ανέμων μετά από μία περίοδο μεγάλων θερμοκρασιών»

Ο υπουργός σημείωσε επίσης πως «το ζήτημα της πυρόσβεσης είναι κορυφαίο, τα μέσα τα οποία έχουμε δεν είναι επαρκή από την άλλη όμως έχουμε υποχρέωση μέσα σε αυτό το πλαίσιο που υπάρχει και είναι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτή την χρονική συγκυρία αντικειμενικό να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».
Ο κ. Δένδιας προανήγγειλε τη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον ισπανό πρέσβη
«για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και με αυτόν μετά από την Ιταλία τη δυνατότητα της Ισπανίας να λειτουργήσει ως εφεδρεία πυροσβεστικών αεροσκαφών για την Ελλάδα. Μετά το ίδιο με τους Γάλλους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk