«Κλείνουν» οι θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων βρίσκονται τα ηγετικά επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων βρίσκονται τα ηγετικά επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας (16.7.2012), είχε προγραμματιστεί συνάντηση της τριμελούς ομάδας εργασίας, στην οποία εκπροσωπούνται τα τρία κόμματα (ΝΔ – ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ), η οποία εξετάζει τα προτεινόμενα πρόσωπα.
Στόχος είναι να καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία σχετικά με τη στελέχωση στα υπουργεία – ενώ εν ευθέτω θα προχωρήσουν στην κάλυψη των υπόλοιπων θέσεων στον κρατικό μηχανισμό (οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου). Στην τριμελή επιτροπή μετέχει ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης (ΝΔ), ο κ. Στέλιος Αγγελούδης (ΠΑΣΟΚ) και ο κ. Δ. Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ).
Στη συνάντηση, οι τρεις εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση επιδιώκουν να επικυρωθεί η προσπάθεια να υπάρξουν επιλογές που να εξασφαλίζουν :
– την καλή συνεργασία των γραμματέων των υπουργείων με τους καθ΄ύλην αρμόδιους υπουργούς
– την …διακομματική ισορροπία, ώστε τα πρόσωπα – επιστήμονες και τεχνοκράτες – να προέρχονται, με κάποιου είδους…αναλογικότητα, από το χώρο της ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ (είτε στη λογική να παραμείνουν κάποια στελέχη του είτε να προστεθούν κι άλλα) αλλά και τη ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk