Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τη Γιορτή της Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εφέτος η λεγόμενη «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εφέτος η λεγόμενη «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Η «Γιορτή της Δημοκρατίας» έτσι όπως είχε εξελιχθεί στα 38 χρόνια, είχε καταντήσει ένας ξεπερασμένος θεσμός. Από τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, παρήλαυναν όχι μόνον πολιτικοί ή αντιστασιακοί, αλλά και κοσμικοί (ακόμα και… χουντικοί), κάνοντας πολλές φορές επίδειξη αλαζονείας και πλούτου.

Ο μπουφές ήταν πλούσιος, το κρασί (αλλά και το ουίσκι) έρεε άφθονο, τα παγωτά και οι λουκουμάδες επίσης άφθονοι, η φιλαρμονική της ΑΣΔΕΝ παιάνιζε από δημοτικά έως και ελαφρολαϊκά. Ήταν μία καλοκαιριάτικη κιτς εκδήλωση, στην οποία κατά καιρούς εμφανίσθηκαν… μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αλλά και πολιτικοί που βρέθηκαν σε λίγα χρόνια κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όσο κι αν επιχειρήθηκε να μετριασθεί κάπως ο κοσμικός χαρακτήρας της εκδήλωσης, με την πρόσκληση κατά καιρούς αγροτών, σπουδαστών, ιερωμένων, δεν έπαυε να ήταν μία πολυδάπανη «Γιορτή» που προκαλούσε τους έλληνες πολίτες.

Ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί επιχειρούσαν να συνδυάσουν την παρουσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο με συμβολικές πράξεις όπως ο κ. Αλ.Τσίπρας ο οποίος εμφανίστηκε το 2008 συνοδευόμενος από την 23χρονη τότε Καντίτσα Σάνκο, κόρη μεταναστών από την Αφρική, θέλοντας να δείξει τη στήριξή του προς τους μετανάστες.

Τα τελευταία χρόνια επί Καρόλου Παπούλια η «Γιορτή» είχε τροποποιηθεί και γινόταν το πρωί (μόνον με αναψυκτικά), με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και χωρίς την παρουσία των συζύγων τους.

Ο κ. Παπούλιας έκανε μία μικρή δήλωση για το νόημα της επετείου την οποίαν συνήθως συνδύαζε με τις τραγικές συνθήκες που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Τίποτα απολύτως δεν προσέφερε μία τέτοια εκδήλωση και έτσι αποφασίσθηκε η ματαίωσή της, έστω κι αν περιορίσθηκε το μπάτζετ της, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος της μεταπολίτευσης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk