Εξεταστική για τον συμβιβασμό με την Siemens ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτά μέτωπα στα πεδία των αποκρατικοποιήσεων και των νέων μέτρων που αναμένονται εν όψει της έλευσης της τρόικας επιδιώκει να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως ταυτόχρονα σχεδιάζει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, με προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών

Ανοιχτά μέτωπα στα πεδία των αποκρατικοποιήσεων και των νέων μέτρων που αναμένονται εν όψει της έλευσης της τρόικας επιδιώκει να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως ταυτόχρονα σχεδιάζει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, με προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη του, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει σύντομα να καταθέσει πρόταση για την διερεύνηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens, με τον οποίο έκλεισε η υπόθεση με τις μίζες της γερμανικής εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός συμφωνήθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Παπαδήμου και σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Τις πληροφορίες περί κατάθεσης πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επιβεβαίωσε την Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων:
«Σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα πιέσουν την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά να βάλει ένα φρένο στην καλπάζουσα ατιμωρησία και διαφθορά των «ρετιρέ» της ελληνικής κοινωνίας. Μια πρώτη πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε να πάρουμε είναι να επανεξεταστεί από μηδενική βάση ο απαράδεκτος εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ ΝΔ-ΠαΣοΚ-Siemens, ο οποίος ζημιώνει καίρια το δημόσιο συμφέρον και πάσχει από πλευράς νομιμότητας».

Σύμφωνα πάντως με τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον Real Fm, η πρόταση για την εξεταστική επιτροπή θα συνδυαστεί και με εισηγήσεις και σχέδια για την αναμόρφωση του θεσμού, ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες δεν καταλήγουν πουθενά. «Ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε προτάσεις ώστε οι συγκεκριμένες επιτροπές να μην είναι «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε: «Να μην αποτελούνται δηλαδή μόνο από βουλευτές, να μην διορίζονται αλλά να κληρώνονται οι βουλευτές, να έχουν υποστηρικτική υποδομή έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν και να διαβάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να στελεχώνονται με ειδικά επιτελεία κ.ο.κ.».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk