Καινούργιο εργαλείο αξιολόγησης προσθέτει η Wikipedia

Καινούργιο εργαλείο θα προσθέσει η Wikipedia στην ιστοσελίδα της, μέσω του οποίου οι αναγνώστες θα κρίνουν το άρθρο και θα προτείνουν τρόπο για να βελτιωθούν τα λήμματα της εγκυκλοπαίδειας.

Το ίδρυμα Wikimedia Foundation, υπεύθυνο για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, ανακοίνωσε ότι το νέο εργαλείο αποτελεί την βάση της εξελιγμένης έκδοσης του υπάρχοντος Wikipedia Article Feedback Tool που ενσωματώθηκε το 2010 και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Το Article Feedback Tool (Εργαλείο Σχολιασμού Άρθρων) είναι μια πρωτοβουλία της Wikimedia που επιτρέπει στους αναγνώστες να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση ποιότητας του άρθρου.

Η παρούσα V4 έκδοση περιορίζεται στην βαθμολόγηση του άρθρου σε μια κλίμακα από 1 εώς 5 με κριτήρια την αντικειμενικότητα, την αξιοπιστία, την ποιότητα και την πληρότητα του λήμματος. Η πέμπτη έκδοση στοχεύει να επεκτείνει αυτή την δυνατότητα των αναγνωστών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υποβάλλουν προτάσεις βελτίωσης, τις οποίες θα διαβάζουν και θα επεξεργάζονται οι συντάκτες στις επόμενες αναθεωρήσεις των λημμάτων. Στην πραγματικότητα θα κρίνονται και όσοι υποβάλλουν τα σχόλια αφού κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα αξιολόγησης των σχολίων που θα καταθέτονται.

Το εργαλείο δοκιμάζεται ήδη στο 3% των άρθρων της αγγλικής έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας. Το Wikimedia Foundation προγραμματίζει μέχρι τα τέλη Ιουλίου να επεκτείνει τη χρήση του στο 10% των άρθρων, με στόχο μέχρι το φθινόπωρο να ενσωματωθεί σε όλα τα αγγλικά λήμματα. Αν αποδειχθεί πετυχημένο, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα πρότζεκτ του ιδρύματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
Σίβυλλα
Helios Kiosk