H Αίγλη της γεύσης

Χωρίς να χάσει τίποτε από την… αίγλη της, η Αίγλη προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και αποποιείται το γκουρμέ, επίσημο προφίλ της.

Η δροσερή βεράντα κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης και του Ζαππείου φορά τα απλά καθημερινά της ενώ ο Μάκης Κοντοκώστας στην κουζίνα επανεφευρίσκει το γευστικό της προφίλ μέσα από τα απολύτως αγαπημένα της παράδοσης: τυρόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο, ζουμερά, κρεατένια αρωματικά κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού, συκώτι τηγανιά με ολόγλυκα κρεμμύδια, γιαλαντζί ντολμαδάκια και πεϊνιρλί με κασέρι Βόλου και σπιτική ζύμη.

Για τους τακτικούς θαμώνες που ήδη το έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό, κάθε ημέρα μαγειρεύει και τα δικά της πιάτα, κολοκυθάκια γεμιστά, μπριάμ, κοκοράκι με χυλοπίτες και μαρουλοντολμάδες μεταξύ πολλών άλλων.

Αύρα παράδοσης αλλά και πρωτότυπο στήσιμο των πιάτων και ένα μικρό δημιουργικό άγγιγμα που ολοκληρώνεται με τον μπαμπά από χαρούπι σε σούπα από φρέσκο βερίκοκο και ανανά, ένα γλυκό που σίγουρα δεν έχει εμπνευστεί καμία ταβέρνα.

Δεν τρελάθηκα: Mε το ντολμαδάκι, καθώς κάποιος πρέπει να δείξει στην κουζίνα πώς τυλίγεται.
Πληρώνεις: πρώτα €2,50- €12, κυρίως €6-€18, γλυκά €4,50-€6.

Αίγλη Ζαπείου, είσοδος από Βασ. Ολγας, τηλ.: 210 3369 300

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk