Β. Κάουντερ: Ούτε ευρώ στην Ελλάδα χωρίς τήρηση των δεσμεύσεων

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Die Welt» παραχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Κάουντερ.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Die Welt» παραχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Κάουντερ.

«Οι Ελληνες γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες. Χρήματα υπάρχουν μόνο εφόσον τηρούνται οι όροι του προγράμματος λιτότητας» είπε μεταξύ άλλων ο γερμανός πολιτικός.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι Ελληνες ζητούν περισσότερο χρόνο, απαντά: «Ο χρόνος είναι χρήμα. Και αυτό ισχύει ιδίως για τους Ελληνες. Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Αθήνα ούτε επί του περιεχομένου ούτε επί των χρονικών περιθωρίων»

Ερωτώμενος επίσης εάν η Ελλάδα είναι σε θέση να παραμείνει στην ευρωζώνη, σημειώνει: «Θα ήταν καλό να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Το να διώχνουμε τα παιδιά από το σπίτι όταν η κατάσταση δυσκολεύει δεν αποτελεί καλό μήνυμα των Ευρωπαίων προς τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά εάν κάποιος με τη θέλησή του εγκαταλείψει το σπίτι, αυτό είναι δική του απόφαση».

Ως προς την πρόταση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας για αναγκαστικές εισφορές από τους πλούσιους, σχολιάζει: «Θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την Ελλάδα όπου οι πλούσιοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής φόρων. Για τη Γερμανία δεν τίθεται απολύτως κανένα ζήτημα αναγκαστικών εισφορών.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία