ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!

Τον άκουσαν με προσοχή, αν και στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για ανέκδοτο. Ο νεαρός

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ! | tovima.gr

Τον άκουσαν με προσοχή, αν και στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για ανέκδοτο. Ο νεαρός φοιτητής εξιστορούσε την πρώτη του εμπειρία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Τον πλησίασαν τρεις-τέσσερις φοιτητές(;) και του πρότειναν να ενταχθεί στην οργάνωση του κόμματος, προσφέροντάς του δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

Ο νεαρός φοιτητής έγινε αμέσως μετά «στόχος» άλλης ομάδας φοιτητών που του πρότειναν να ενταχθεί στη δική τους κομματική οργάνωση που θα του δώσει και πρόσβαση στο Διαδίκτυο και έναν επιτραπέζιο υπολογιστή – δωρεάν φυσικά!

Η τρίτη ομάδα ήταν περισσότερο εξοπλισμένη. Πρόσφεραν στον νεαρό φοιτητή τα θέματα των εξετάσεων(!), αν εντασσόταν στην κομματική τους ομάδα…

Αυτή είναι μια από τις σκοτεινές πλευρές της ελληνικής Παιδείας. Η χειρότερη είναι άλλη. Τα ελληνικά Πανεπιστήμια παράγουν υποψήφιους ανέργους…

Οι αριθμοί είναι γνωστοί, με τους νέους να σύρουν τον χορό της ανεργίας.

Ας μη μας ξαφνιάζει λοιπόν το γεγονός ότι οι νέοι εξεγείρονται και αρνούνται να ζουν μέσα στα όρια ενός συστήματος που τους αφήνει έξω από μια στοιχειώδη έστω διανομή του εθνικού πλούτου.

Οι νέοι ασφαλώς θα στοιχηθούν πίσω από μια διακυβέρνηση που θα τους ανοίγει την πόρτα για μια ισότιμη συμμετοχή στα κοινά. Και όταν λέμε κοινά δεν εννοούμε τη συμμετοχή στην πολιτική δραστηριότητα αλλά τη συμμετοχή στη διανομή των αγαθών χωρίς τη θρασεία συμπεριφορά των νεοκαπιταλιστών ή την ανεύθυνη και καταστροφική δραστηριότητα των συνδικαλιστών εκείνων που τρέφονται από τα μυστικά κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί, μέσα στα τόσα άλλα, να λύσει το πρόβλημα. Μπορεί όμως να θέσει τις βάσεις.

Τα Πανεπιστήμια μπορούν να σώσουν τη χώρα ή να την τελειώσουν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk