Ανέκαμψε η δημοφιλία του Μόντι μετά τη νίκη του επί της Μέρκελ

Η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, που σημείωνε συνεχή πτώση από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, ανέκαμψε με ποσοστό αποδοχής 49% τον Ιούλιο έναντι 46% τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή

Η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, που σημείωνε συνεχή πτώση από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, ανέκαμψε με ποσοστό αποδοχής 49% τον Ιούλιο έναντι 46% τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η δημοτικότητα του Μόντι που ήταν 59% το Φεβρουάριο, μειωνόταν κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες κάθε μήνα.

Έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό της τον Ιούνιο (46%), σύμφωνα με τις μηνιαίες έρευνες που πραγματοποιούνται τακτικά από το Ινστιτούτο IPR για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica.

Η ανάκαμψη αυτή φαίνεται να οφείλεται στην αντίληψη ότι ο Μόντι σημείωσε επιτυχία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου εξασφαλίζοντας μέτρα που θα επιτρέψουν τελικά να ανακουφιστεί η Ιταλία η οποία δέχεται επιθέσεις από τις αγορές λόγω του τεράστιου δημόσιου χρέους της.

Η έρευνα διεξήχθη στις 12 Ιουλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων. Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι «πεπεισμένοι ότι ο κ.Μόντι προσπαθεί να πετύχει να σώσει την Ιταλία και να την βγάλει από την κρίση», ενώ το 48%, εξακολουθεί να πιστεύει ότι «πολλά απομένουν ακόμη να γίνουν».

Αντίθετα, η κυβέρνηση στο σύνολό της εξακολουθεί να υστερεί, με πτώση της δημοτικότητάς της: 40% τον Ιούλιο έναντι 45% τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk