Συναντήσεις υπουργού Ναυτιλίας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους λιμενικών

Συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη είχαν την Παρασκευή οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών.

Συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη είχαν την Παρασκευή οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών.

Κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ετέθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΛΣ, προς τον υπουργό μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους άντρες και τις γυναίκες λιμενικούς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι και τα εξης:

– Η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής του Π.Δ. «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» καθώς και η άμεση διεξαγωγή των συμβουλίων Τοποθετήσεων και Μεταθέσεων έτους 2012.

– Η άμεση επίλυση των προβλημάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

– Η άμεση επίλυση του ζητήματος των οφειλούμενων οδοιπορικών δαπανών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ενεργοποίηση της νέας ΚΥΑ για τις ημέρες εκτός έδρας των ΠΛΣ (πλεύσιμα).

– Η τήρηση της προεκλογική δέσμευσης της και των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση να μη υπάρξουν νέες οι περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού και η άρση του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών.

Συζητήθηκαν ακόμη η σύσταση Ακαδημίας Λ.Σ. , οι κατ΄έτος προσλήψεις προσωπικού με στόχο την αποκατάσταση των αποστρατειών και την κάλυψη των τεράστιων κενών της οργανικής δύναμης και η δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές Λ.Σ. μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΛΣ, ο κ. Μουσουρούλης διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι ο νέος φορέας θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του. Θα κινηθεί δηλαδή με γνώμονα τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δομών του υπουργείου, έτσι ώστε να υπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνόκτητης ναυτιλίας και η ελκυστικότητα της ελληνικής σημαίας, χωρίς να υπολείπεται, κατά δεύτερο λόγο, στο σκέλος των αρμοδιοτήτων του που περιλαμβάνει την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και γενικότερα τα θέματα της ασφάλειας στους τομείς αρμοδιότητας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ο κ. Μουρουσούλης τους δήλωσε ακόμη ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση επίλυση των θεμάτων που έθεσαν οι λιμενικοί, ενώ σε ότι αφορά τις θεσμικές παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με νέο νόμο πλαίσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Νωρίτερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στον οποίο παρουσίασαν ένα υπόμνημα 24 σημείων, ζητώντας την υιοθέτηση τους και την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων επίλυσής τους.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αξιωματικών, ο υπουργός μεταξύ άλλων τους ανέφερε ότι το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων δεν εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητά του και επομένως θα αναμένει τις γενικότερες αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών παρελθόντων ετών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα οδοιπορικά, θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται μέσω των εγγεγραμμένων πιστώσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έως το τέλος του έτους. Τους έκανε ακόμη γνωστό ότι το αμέσως πρόσεχες διάστημα θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υπογραφή απευθείας συμβάσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος με ιατρούς, φαρμακεία κλπ.

Ακόμη, οι τακτικές ετήσιες κρίσεις θα γίνουν ως τις 5/8/2012 (όπως για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας), σύμφωνα με κυβερνητική εντολή, και προς τούτο συνυπέγραψε την Παρασκευή και την ανάλογη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk