Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής και ΣΜΑ Σχιστού ζητούν το αυτονόητο

Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής και ΣΜΑ Σχιστού ζητούν το αυτονόητο | tovima.gr

Με διάταξη υπουργικής απόφασης που επιδέχεται παρερμηνειών, προσπαθούν να ξεχωρίσουν εργαζόμενους στον ΧΥΤΑ Φυλής και ΣΜΑ Σχιστού ανάλογα με τις ειδικότητες, ώστε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να μην καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους στους προαναφερόμενους χώρους, όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Ο ίδιος επισήμανε ταυτόχρονα ότι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που προέκυψε συγκάλεσε ΔΣ στις 3 Ιουλίου, το οποίο έλαβε ομόφωνη απόφαση να σταλεί άμεσα επιστολή στον πρόεδρο και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό στα μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για στήριξη του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για άμεση συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη της υπουργικής απόφασης, ώστε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους χώρους ανεξαρτήτου ειδικότητας να είναι δικαιούχοι του επιδόματος.

O πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, θα συγκληθεί εκ νέου το ΔΣ προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για δυναμικές πλέον ενέργειες.

Ωστόσο ο κ. Σγουρός κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ ζήτησε και έλαβε από τα μέλη την ομόφωνη απόφαση τους για την στήριξη του αιτήματος των εργαζομένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες