ΒΗΜΑτοδότης – Γ. Φλωρίδης: «Παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το ΠαΣοΚ»

Σε πλήρη ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του κ. Γ. Φλωρίδη, με την ηγεσία του πρώην κόμματος

ΒΗΜΑτοδότης – Γ. Φλωρίδης: «Παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το ΠαΣοΚ» | tovima.gr
Σε πλήρη ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του κ. Γ. Φλωρίδη, με την ηγεσία του πρώην κόμματος στο οποίο χρημάτισε και πρωτοκλασάτο στέλεχος. Ο πρώην υπουργός, οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις αυτή την περίοδο για τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου πολιτικού σχηματισμού, εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση εναντίον των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (και κυρίως του ΠαΣοΚ), φτάνοντας στο σημείο να το χαρακτηρίσει ως… «παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

***
Αν και πολλά είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι ο κ. Φλωρίδης δήθεν θα επέστρεφε στο ΠαΣοΚ, υπό τη νέα ηγεσία του, ωστόσο ο ίδιος έλεγε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση και ότι ούτε καν έδειξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον για επάνοδο. Ήδη είχε κάνει τις επιλογές του. Κατηγορεί ωστόσο σήμερα τη νέα αυτή ηγεσία ως ανακόλουθη: «Έως τις εκλογές της 6ης Μαΐου η προεκλογική εκστρατεία του ΠαΣοΚ είχε στηριχθεί στο νέο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση, ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κ. Βενιζέλου. Μετά τις εκλογές και την συντριβή του ΠαΣοΚ, ακολουθήθηκε η διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης και τα τρία κυβερνητικά κόμματα μετατράπηκαν σε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο κ. Φλωρίδης.

***
Παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ; το ΠαΣοΚ; Κατά τον κ. Φλωρίδη «ναι», αφού, όπως είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή, θα μπορούσε να ενταχθεί η αναδιαπραγμάτευση μέσα σ΄ ένα εθνικά αυτόνομο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών. Επειδή όμως τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει, ο κ. Φλωρίδης εξαπολύει νέα βολή κατά του ΠαΣοΚ λέγοντας ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μετατρέπονται «σε ουρά της εθνικά αυτοκτονικής συνδικαλιστικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ».

***
Επέστρεψε από το μακρινό ταξίδι της στην «χώρα του Τσάβες», η υπεύθυνη επί των εξωτερικών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ρένα Δούρου, περισσότερο σοφή για την άμεση λαϊκή Δημοκρατία, πιο ώριμη για την κινηματικές πολιτικές των διάφορων οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής, εντυπωσιασμένη από το «επίπεδο ασφαλείας» που έχει στηθεί γύρω από τον ηγέτη της Βενεζουέλας και από τις επαφές που έκανε με τα μέλη της κυβέρνησης. Μόνον που δεν αποκαλύπτει το παραμικρό τι ακριβώς έγινε και τι ειπώθηκε όταν συνάντησε τον Ούγκο Τσάβες. Τίποτα απολύτως, επειδή έχει δεσμευτεί, στην εδώ πρεσβεία, όπως αναφέρει.

***

Το μόνο που λέει είναι ότι: «ο Τσάβες γνώριζε για τον… Κασιδιάρη». Πού έφτασε αλήθεια η χάρη και η φήμη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής να ασχοληθεί μαζί του ολόκληρος Τσάβες με το νερό που πέταξε στην κυρία Δούρου και τις γροθιές που έδωσε στην κυρία Λιάνα Κανέλλη: «Δυστυχώς γνώριζε τι είχε συμβεί με τον Κασιδιάρη, και είναι λυπηρό», εξομολογήθηκε σε συνεργάτη μου η κυρία Δούρου.

***
Και στις συνομιλίες που είχε με τους υπουργούς του κ. Τσάβες, της ετέθη το ερώτημα εάν η «κρίση στην Ελλάδα είναι οικονομική ή είναι κρίση Δημοκρατίας» για να διαπιστώσει ότι και στη Βενεζουέλα η εικόνα της Ελλάδας «έχει πληγεί ανεπανόρθωτα..».

***
Στη Χρυσή Αυγή πάντως ουδόλως ασχολούνται με τον κ. Τσάβες, αλλά με τις… μακαρονάδες που αρέσκεται να τρώει ο «αρχηγός», κ. Ν. Μιχαλολιάκος, κατά δήλωση της συμβίας του, βουλευτού κυρίας Ελένης Ζαρούλια, όταν ρωτήθηκε για τις αδυναμίες του συζύγου της. Ταυτόχρονα τα έβαλαν και (κατακαλόκαιρα) με τους… ομοφυλόφιλους. Και ξέρετε γιατί; Ανακάλυψαν μία απόφαση του υπουργείου Παιδεία για την καταβολή ποσού 20.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος «Σεξουαλική Διαφορετικότητα_ Ζούμε όπως κι εσύ» και εξοργίσθηκαν. Δεν μπορεί, σου λέει, σε περίοδο πενίας για τους Έλληνες (όπως έγραψαν στο επίσημο site τους) το υπουργείο Παιδείας να χρηματοδοτεί «και λεσβίες και ομοφυλόφιλους», όπως ακριβώς έγραψαν. Τώρα γιατί ξεχωρίζουν τους ομοφυλόφιλους από τις λεσβίες δεν γνωρίζω. Μήπως το υπουργείο δίνει ξεχωριστή επιχορήγηση;

***
Στο ΠΑΜΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν ασχολούνται οι άνθρωποι με τέτοια θέματα. Απλώς αποφάσισαν να εξαπολύσουν σφοδρότατη επίθεση εναντίον του… καύσωνα: «Οι μέρες του καύσωνα αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και δίνει μάλιστα οδηγίες προς τους εργαζόμενους πως θα πολεμήσουν τον καύσωνα. Μία από τις οδηγίες που αλίευσα είναι «άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών, όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 βαθμούς. Πλήρης καταβολή του μεροκάματου χωρίς καμία διακοπή» και βεβαίως «αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς κτλ»).

***
Και ενώ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δίνουν οδηγίες πως θα πολεμήσουν οι εργαζόμενοι (σ.σ. σ΄ αυτούς μήπως περιλαμβάνουν και τους απεργούς;) τον καύσωνα, στην Καλαμάτα εν μέσω καύσωνος, έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Θέλουν οι κάτοικοι σώνει και καλά, να ονομάσουν τα νέα διόδια ως… «Διόδια Πηδήματος» και όχι ως «Διόδια Καλαμάτας», που επισήμως η Πολιτεία τα έχει ονομάσει και έχει ήδη αναρτήσει και τη σχετική ταμπέλα. Υπάρχει βλέπετε στην περιοχή μία περιοχή που λέγεται (άγνωστο πως) σε «δρόμο Πηδήματος», τον οποίο θέλουν να τον συνδέσουν με την υφιστάμενη εθνική οδό και να δώσουν το όνομά του δρόμου του και στα διόδια. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε απειλούν ότι θα φέρουν και πάλι στη μνήμη το «κίνημα» «δεν πληρώνω ούτε και στα διόδια Πηδήματος».

***
Άρχισαν από το μεσημέρι του Σαββάτου να καταφθάνουν οι νεοφασίστες για τη σύναξη τους την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λένε θα μοιράσουν φάρμακα και τρόφιμα στους κατοίκους στα πλαίσια της εκδήλωσης «Αλληλεγγύης για τον Ελληνικό Λαό». Προς το παρόν, όπως μαθαίνω, η Αστυνομία δεν έχει πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για δύο λόγους. Πρώτον, οι Ισπανοί και Ιταλοί που έφθασαν δεν ξεπερνούν τους δέκα. Δεύτερον μόλις αφίχθησαν στο αεροδρόμιο, ρώτησαν τους ημέτερους νεοφασίστες «τι ώρα αρχίζουν τα μπουζούκια και τι θα κάνουμε αργά το βράδυ;» και τρίτον ο κ. Μιχαλολιάκος έδωσε αυστηρή εντολή στα μέλη της Χρυσής Αυγής ούτε καν να πλησιάσουν εκεί, γιατί θα τους διαγράψει. Δεν θέλει, όπως λέει, προβοκάτσιες

***
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου φαίνεται πως έχει χρεωθεί αποκλειστικά την αποδόμηση του κ. Νικ. Νικολόπουλου που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση την επομένη που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Πώς αλήθεια μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο κ. Κεδίκογλου που λόγω ιδιότητας έχει προνομιακή μεταχείριση στα ΜΜΕ, σ΄ όποιο κανάλι βγαίνει επιτίθεται στον κ. Νικολόπουλο; «Χρήζει ιατρικής εξέτασης» είπε το Σάββατο. Ο κ. Νικολόπουλος που ορισμένες φήμες, λένε, ότι έβαλε πλώρη για τη δημαρχία της Πάτρας, δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο και χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πολιτικές αερολογίας» με την προσθήκη της λαϊκής ρήσης «την απάντηση στο ερώτημα τρελός ή παλικάρι θα τη δώσει ο λαός ή ιστορία».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk