«Είμαι πιο αισιόδοξος παρά ποτέ έπειτα από αυτή την επίσκεψη» δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για τα διαρθρωτικά ταμεία, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στην Αθήνα, παρουσία του επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Αθήνα κ. Π. Καρβούνη.

«Υπάρχουν κάποιοι διαγωνισμοί της περιόδου 2000-2006 και είναι απαραίτητο να δούμε πού βρισκόμαστε» τόνισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου να χαθούν κονδύλια από το 3ο ΚΠΣ.


«Ελπίζω ότι μετά την προεκλογική περίοδο, που υπήρξε διακοπή της υλοποίησης του προγράμματος, τα πάντα θα συνεχιστούν» ανέφερε και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ένα κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη χαμηλή απορρόφηση προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας. Εκανε λόγο για ασαφείς πληροφορίες σχετικά με το θέμα της φορολόγησης που κάνει διστακτικές τις ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρότι – όπως είπε – θεωρούν τη χώρα μας «ενδιαφέρουσα αγορά».

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη. Σημείωσε ότι περισσότερα από 15 έργα εκ των 180 που συμφωνήθηκαν το 2011 έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ακόμη 100 προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο κ. Χαν θεώρησε απολύτως πειστικές τις ιδέες του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, και έκανε λόγο για προγράμματα 120 εκατ. ευρώ που μπορούν να αξιοποιηθούν στην Αθήνα.