To φάντασμα του Καραβέλα στην Αντίπαρο;

Το χειροποίητο Riva έφθασε κοντά στην ιδιωτική παραλία , λίγο πριν την ξακουστή περιοχή Απάντημα της Αντιπάρου. Η Εσθήρ προσπάθησε να συγκρατήσει το μακρύ, διάφανο καφτάνι της Donatella Versace εκείνο όμως «σύρθηκε» στα καταγάλανα νερά. Φόρεσα το μεγάλο ψάθινο καπέλο του οίκου Valentino, ιδιοκτησίας πλέον του Εμίρη του Κατάρ (owner επίσης του λιλιπούτειου ελληνικού νησιού Οξιά) και κοίταξα ψηλά στο εντυπωσιακό σπίτι του λόφου.

Ο Χρήστος Καραβέλας

Το χειροποίητο Riva έφθασε κοντά στην ιδιωτική παραλία , λίγο πριν την ξακουστή περιοχή Απάντημα της Αντιπάρου. Η Εσθήρ προσπάθησε να συγκρατήσει το μακρύ, διάφανο καφτάνι της Donatella Versace εκείνο όμως «σύρθηκε» στα καταγάλανα νερά. Φόρεσα το μεγάλο ψάθινο καπέλο του οίκου Valentino, ιδιοκτησίας πλέον του Εμίρη του Κατάρ (owner επίσης του λιλιπούτειου ελληνικού νησιού Οξιά) και κοίταξα ψηλά στο εντυπωσιακό σπίτι του λόφου. «Τελικά μην τον… είδατε μην τον απαντήσατε τον monsieur Καραβέλα» γέλασα δυνατά. «Ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens παραμένει άφαντο την στιγμή που η βίλλα του αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, γνωστή και ως «πέτρινο μαυσωλείο» μοιάζει με τον αραχνιασμένο πύργο στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του Κάρολου Ντίκενς» είπα.

Η παιδική μου φίλη προτίμησε να μην απαντήσει. Προχώρησε στην παραλία και στάθηκε δίπλα στον σιδερένιο φράχτη. «Κοίταξε εδώ!» με παρότρυνε να πλησιάσω στο συγκεκριμένο σημείο. «Ο φράχτης είναι πεσμένος στην άμμο ενώ στην ιδιόκτητη παραλίας της Καραβελίου επαύλεως απολαμβάνει το μπάνιο της μια μεγάλη παρέα» τέντωσε το χέρι της δείχνοντας προς τη μεριά του πανέμορφου seaside.

Έβγαλα τα γυαλιά μου και κοίταξα προσεχτικά τους κυρίους και δεσποινίδες οι οποίοι έτρωγαν καρπούζι, φέτα και έπιναν παγωμένο λευκό κρασί, καθισμένοι στην καυτή άμμο.

«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν έντονες φήμες ότι η έπαυλη έχει ενοικιαστεί έναντι αδράς αμοιβής» σημείωσα . «Τελικά σε ποιόν ανήκει αυτό το σπίτι?» αναρωτήθηκα. « Η Karavelas family υποτίθεται ότι δεν έχει καμία «δικαιοδοσία» πλέον πάνω στο οίκημα με τις δεκάδες παρανομίες» συνέχισα. «Τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Χρήστου Καραβέλα, πρώην διευθυντή τηλεποικινωνιών της Siemens, πίστευα ότι έχουν κατασχεθεί από το κράτος» κούνησα το κεφάλι μου.«Εκτός και αν ανήκει σε κάποια από τις περιβόητες offshore του πρώην στελέχους».

To… φάντασμα του Καραβέλα
Η Εσθήρ είναι πεπεισμένη ότι ο Καραβέλας, για τον οποίο έχει εκδοθεί εδώ και χρόνια διεθνές ένταλμα σύλληψης, επέστρεψε από το περιώνυμο θέρετρο Punta Del Este της Ουρουγουάης στην Αντίπαρο των ισχυρών εφοπλιστών και περιφέρεται στα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες μεταμφιεσμένος … σε Μανταλένα. «Είναι το μόνο μέρος που κανείς δεν θα σκεφθεί να ψάξει ποτέ» χαχάνισε η παιδική μου φίλη.

Το «πέτρινο μαυσωλείο» όταν χτίστηκε δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων όπως θυμούνται σήμερα οι επιφανείς επαυλοκρατούντες γείτονες. Το πανίσχυρο και πάμπλουτο τότε στέλεχος της Siemens είχε κλείσει ολόκληρο το δρόμο με την ογκώδη , κακόγουστη κατασκευή του ενώ είχε φρονίσει να «μπαζώσει» και την παραλία. Ο celebrity-Καραβέλας επιθυμούσε όπως κάθε …tycoon που σέβεται τον εαυτό του να απολαμβάνει μόνος το cocktail του σε μια πανέμορφη ιδιόκτητη παραλία.

Υπήρξαν αγανακτισμένοι κάτοικοι οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν έφοδο στο εσωτερικό του σπιτιού και να …κόψουν σε μικρά κομματάκια τις πολύτιμες πορσελάνες και τα υφάσματα επιπλώσεων του Ralph Lauren.
Το συρματόπλεγμα με …βάζει σε υποψίες! Κάτι περίεργο υπάρχει εκεί. Συρματοπλέγματα «διαπλοκές» και καρπούζια!

Κάποιοι πρέπει να ρίξουν μια ματιά στην «αμαρτωλή» έπαυλη. Την νύχτα ανάβουν μικρά φώτα. Ακούγωνται φωνές. Μην είναι το … φάντασμα του Καραβέλα; Μην είν οι «μυστηριώδεις» ενοικιαστές? Μην είν απλώς τουρίστες οι οποίοι εισβάλλουν στην ιδιόκτητη παραλία ρίχνοντας κάτω τα συρματοπλέγματα και κοιμούνται …τζαμπουίτα σε πολυτελή ιδιόκτητη περιοχή; Ίσως το κουβάρι πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται και πάλι από την Αντίπαρο των μεγαλοεφοπλιστών του Bruce Springsteen του Steven Spielberg και βέβαια του Ελληνολάτρη Tom Hanks ο οποίος θα μπορούσε να «γυρίσει» ένα πολύ ενδιαφέρον κινηματογραφικό Καραβέλιο story.

Βολές με περίβλημα high class
Ο Μπερλουσκόνι λέει βάλλει κατά του Μόντι από την βίλλα του στην Σαρδηνία. Σίγουρα πιο καλόγουστη από αυτή του Καραβέλα στην Αντίπαρο. Με μια αδυναμία όμως και εκείνος στην «πέτρα», τις πισίνες τα συντριβάνια και τις ιδιόκτητες παραλίες. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μεγιστάνας του Τύπου και αθεράπευτος θαυμαστής των ωραίων γυναικών αμέσως μετά το Πορτο Τσέρβο και τα private dinners με τους Φαουάζ Γκρουόζι και Φλάβιο Μπριατόρε, ετοιμάζεται για μια κρουαζιέρα στα υπόλοιπα hot spots της Μεσογείου. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο Σίλβιο, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις Ιταλικές εκλογές, επιλέξει για μία ακόμα φορά την αριστοκρατική Σύμη.

Ο συμπατριώτης του Giorgio Armani πάντως θα φθάσει μέχρι τη Λευκάδα για να συναντήσει Έλληνες φίλους του αν και νιώθει ελαφρώς κουρασμένος από τη μετακόμιση της πολυτελούς, ακριβής κολεξιόν του από το καταπληκτικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Κουμπάρη στο ποιο μοντέρνο αρχιτεκτονικά building της οδού Σόλωνος, εκεί όπου βρίσκεται το Emporio Armani. (Υπάρχει βέβαια πάντα από την πλευρά της Μηλιώνη το Cozy Café το οποίο πριν αρκετά χρόνια εγκαινίασε ο ίδιος ο διάσημος Ιταλός μετρ.)

Ο Giorgio Armani

Μάχες για μια καμάρα
Στις Σπέτσες πολύ γνωστή εφοπλιστική οικογένεια βάλλει κατά των επιχειρηματιών οι οποίοι ανέλαβαν την « επιχειρηματική» εκμετάλλευση της πρώην ιστορικής disco «Figaro». Οι.. εχθροπραξίες μεταξύ του ship owner και των businessmen οι οποίοι στην θέση του club έχουν δημιουργήσει το bar εστιατόριο «Tôle» ξεκίνησαν με αφορμή την πολυπόθητη τρίτη καμάρα. Ο ισχυρός πλοιοκτήτης έχει χτίσει το σπίτι του πάνω από τις δύο καμάρες στο Παλιό Λιμάνι. Ένα σπιτι εντυπωσιακό , λαμπερό, πολυτελές που αρκετές φορές φιλοξενεί σημαντικές προσωπικότητες των business και life style.

Ο εφοπλιστής αγόρασε τελικά τις δυο καμάρες για να δημιουργήσει ξενώνες οι οποίες θα φιλοξενήσουν του επιφανείς προσκεκλημμένους του. Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε όταν θέλησε να αγοράσει και την τρίτη καμάρα. Την συγκεκριμένη είχαν «κλείσει» όμως οι επιχειρηματίες για τις ανάγκες των «Tôle» (σημαίνει κουβούκλιο στα Γαλλικά). Το bar restaurant έχει διακοσμήσει ο γνωστός αρχιτέκτονας Γιώργος Μέρλος .

Τα όπλα της Μπουμπουλίνας
Οι businessmen οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης αρκετά χρόνια (Guzel, Cash κλπ) έσπευσαν να εξασφαλίσουν την άδεια η οποία επιτρέπει στους πελάτες να παρκάρουν κοντά στο trendy spot. Ο εφοπλιστής είναι πολύ – πολύ θυμωμένος. Η μουσική , ο κόσμος η φασαρία του «Tôle» ενοχλεί λέει τον ίδιο και τους φιλοξενουμένους του.

Ίσως από την πλευρά του να έχει δίκιο. Και οι άλλοι όμως έχουν κάνει μια σημαντική οικονομική επένδυση.
Οι δύο πλευρές έχουν τοποθετήσει πανω σε… ένα παλιό Ναυτικό χάρτη τα δυνατά τους σημεία. Ποια είναι αυτά στα οποία υπερέχουν , ποιά είναι εκείνα τα οποία παρουσιάζουν «αδυναμίες». Ακριβώς όπως έκανε η Σπετσιώτισσα Μπουμπουλίνα λίγο πριν χτυπήσει με τα καράβια της τον εχθρό! Η συνέχεια αναμένεται καυτή. Με φόντο το Παλιό Λιμάνι, τα yachts και τις celebrities με τα χρυσά σανδάλια του Roger Vivier.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk