Το αβγοτάραχο Trikalinos στην καρδιά του Φεράν Αντριά

«Το αβγοτάραχό σας κύριε Τρικαλινέ είναι σπουδαίο προϊόν! Πρέπει να το διαδώσουμε στον κόσμο, όπως το ισπανικό Jamon. Αν δεν υπήρχαν προϊόντα σαν το δικό σας, εμείς δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε!» είπε ο διάσημος σεφ Φεράν Αντριά στον Ζαφείρη Τρικαλινό όταν συναντήθηκαν στην έναρξη της φωτογραφικής έκθεσης της Hannah Collins, για το βιβλίο «Fragile Feast» στη Βαρκελώνη. Και για να δείξει ακριβώς το θαυμασμό και την εκτίμηση του στον ίδιο, όσο και στο Trikalinos Αβγοτάραχο το οποίο τόσο αγαπά ο σεφ, έβαλε το προϊόν στο μέρος της καρδιάς του.

Αυτά συνέβησαν την 5η Ιουλίου -ημέρα έναρξης της φωτογραφικής έκθεσης- μια ημέρα ξεχωριστή και εξαιρετικά τιμητική τόσο για τη χώρα μας όσο και για την εταιρεία Trikalinos Αβγοτάραχο. Οι πόρτες της έκθεσης «The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria» άνοιξαν για να υποδεχθούν το κοινό της Βαρκελώνης με τις εικόνες του γαλανού ελληνικού ουρανού, του ιερού βράχου της Ακρόπολης και του εμβληματικού προϊόντος του τόπου μας – Trikalinos Αβγοτάραχο – στην υποδοχή της κατάμεστης αίθουσας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά υλικά, τα οποία ο κορυφαίος σεφ ξεχώρισε και με τα οποία δημιούργησε μερικά από τα πιο εξαιρετικά πιάτα στο εστιατόριο του, το El Bulli. Περιγράφοντας τις διαδρομές από το φυσικό περιβάλλον, τον τόπο καταγωγής και την παραγωγική διαδικασία των μοναδικών αυτών προϊόντων, η έκθεση αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμένο και μια αφήγηση της ιστορίας των ανθρώπων και των συνδέσεων που προκύπτουν μεταξύ τους, με αφετηρία τα ίδια τα προϊόντα.

Η έκθεση «The Fragile Feast- Hannah Collins» θα φιλοξενείται στο Fundacio Sunol (fundaciosunol.org/exposicions/exposicions.php) μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk