Η εθνική επέτειος του Καναδά και το Τσίρκου του ΄Ηλιου


Άνθρωποι από την πολιτική, την διπλωματική, την επιχειρηματική και την καλλιτεχνική ζωή του τόπου βρέθηκαν προ ολίγων ημερών στο Μουσείο Βορρέ όπου γιορτάστηκε η εθνική επέτειος του Καναδά και η 70η επέτειος των διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο πρεσβευτής επεσήμανε τη σημαντική συμβολή των τεχνών στην οικοδόμηση και διατήρηση των σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας.

Η επισήμανση αυτή δεν ήταν τυχαία. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανακοινώθηκε ότι το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil) από τον Καναδά, θα εμφανιστεί στη χώρα μας για πρώτη φορά από τις 3 έως τις 13 Σεπτέμβριου, για να παρουσιάσει το πιο δημοφιλές έργο του, το Alegria, δίνοντας 12 παραστάσεις.

«Φέτος ο Καναδάς και η Ελλάδα γιορτάζουν την 70η επέτειο διπλωματικών σχέσεων. Κολοσωρίζω την παρουσία του Τσίρκου του ΄Ηλιου, σε μία περίοδο ιδιαίτερης σημασίας ως ένδειξη αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρεσβευτής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η βραδιά είχε την ερμηνευτική σφραγίδα του Μανώλη Μητσιά. Ο γνωστός τραγουδιστής ερμήνευσε στα ελληνικά το τραγούδι «Vai Vedrai» – θέλοντας να τιμήσει την παράσταση «Alegria» του Τσίρκου του Ήλιου -, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη μουσική του συγκεκριμένου έργου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα