Οι Γερμανοί προσφέρουν εργασία στους νεαρούς Ισπανούς

Μήνυμα προς τους νέους της Ισπανίας, που πλήττονται από την ανεργία σε ποσοστό 50% -όπως και στην Ελλάδα- να μεταναστεύσουν στη Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον, στέλνει το Βερολίνο.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, αυτόν και άλλους τρόπους για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ισπανία θα εξετάσουν την Πεμπτη η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν με τον Ισπανό ομόλογό της Χοσέ Ιγνάθιο Βερτ Ορτέγα στη διάρκεια της γερμανο-ισπανικής διάσκεψης για την εκπαίδευση στη Στουτγάρδη.

Στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι η ανεργία μεταξύ των νέων στην Ευρώπη έχει φθάσει το 25%. Στην Ισπανία το ποσοστό έχει ανέλθει στο 50%.

Η συνεργασία Γερμανίας – Ισπανίας στοχεύει να καταπολεμήσει την ανεργία ανάμεσα στους νέους στην Ισπανία ή να τους δώσει προοπτικές να εργαστούν σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Κρίνοντας από το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, είναι μάλλον αμφίβολο αν οι Ισπανοί νέοι έχουν προοπτικές εργασίας στην πατρίδα τους για τα επόμενα χρόνια. Κάτι το οποίο ισχύει και για τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος