Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο δίδυμα αδελφάκια (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) από την Πολωνία, μαθητές Δημοτικού, τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά νωρίς το πρωί όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενη μοτοσικλέτα στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας.

Τα παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το αγοράκι, το οποίο έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Επίσης τραυματίστηκε και η μητέρα τους η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η γυναίκα μεταφέρθηκε γύρω στις 8:30 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Έγινε άμεση ανάταξη και σταθεροποίηση ζωτικών λειτουργιών της ασθενούς από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η ασθενής φέρει κακώσεις-κατάγματα οφθαλμικού κόγχου και λυθοειδούς οστού, θλάση πνεύμονος και σπληνός και επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον. Είναι σε βαριά κλινική κατάσταση, φαίνεται ότι δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής και η υγειονομική κατάστασή της είναι ελέγξιμη» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Λόγω των πολλαπλών κακώσεων, η μητέρα παρακολουθείται από τα Τμήματα Ω.ΡΛ., Γναθοχειρουργικό, Θωρακοχειρουργικό και έγινε εισαγωγή στο Δ΄ Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου για περαιτέρω χειρουργική αντιμετώπιση για τη κάκωση σπληνός.

Οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν ένας 21χρονος μόνιμος υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιά, το οποίο είναι αρμόδιο για τα αδικήματα αξιωματικών του Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων αδικημάτων του ποινικού δικαίου και των ποινικών αδικημάτων που προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως λέει ο δικηγόρος και πρώην στρατιωτικός δικαστής κ.Βασίλης Κοντός, οι ποινές που επιβάλλονται είναι οι ίδιες με αυτές στα κοινά ποινικά δικαστήρια. Στην περίπτωση του τροχαίου επί της Πατησίων δύσκολα στοιχειοθετείται δόλος. Η εγκατάλειψη τραυματία είναι πλημμέλημα.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν την μοτοσικλέτα του νεαρού που την είχε εγκαταλείψει λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο του ατυχήματος και είχε τραπεί σε φυγή.

Στη συνέχεια άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν την διεύθυνση κατοικίας του όπου τον συνέλαβαν ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πατέρας του προσπαθούσε να τον πείσει να πάει να παραδοθεί.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε και γι΄ αυτό εγκατέλειψε τα θύματά του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και η μοτοσικλέτα δεν είχε ασφάλεια.

Ο 21χρονος στις 8:15 το πρωί της Πέμπτης παρέσυρε με τη μοτοσυκλέτα του τα 7χρονα παιδιά στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ίδιος, λίγο νωρίτερα, είχε χτυπήσει έναν ποδηλάτη και ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη και να παρασύρει και τη γυναίκα με τα δύο παιδιά.