Περισσότερες πιθανότητες να «φορτωθούν» παραπανίσια κιλά έχουν οι γυναίκες που εργάζονται για περισσότερες από 35 ώρες την εβδομάδα, υποστηρίζουν αυστραλοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Μόνας, στην Αυστραλία, οι γυναίκες καριέρας που παραμένουν καθηλωμένες στο γραφείο για πολλές ώρες τείνουν να παραμελούν τη διατροφή τους, την σωματική τους άσκηση και τον ύπνο τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η συσσώρευση παραπανίσιων κιλών.

Καθιστική και… παχυντική η πολύωρη εργασία

Αναλύοντας τα δεδομένα 9.276 γυναικών ηλικίας από 45 έως 50 ετών σε ένα διάστημα δύο ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα ότι οι γυναίκες που εργάζονται για περισσότερες από 49 ώρες την εβδομάδα τείνουν να πίνουν συχνά αλκοόλ και να καπνίζουν.

Συγκεκριμένα, βάσει των ευρημάτων φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια των δύο ετών περίπου το 55% των εργασιομανών εθελοντριών πήραν βάρος που αντιστοιχούσε στο 1,5% του σωματικού τους βάρους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανιζόταν σε όσες δούλευαν πάνω από 35 ώρες την εβδομάδα.

«Η μελέτη υπογραμμίζει τον αυξανόμενο αριθμό των γυναικών στην αγορά εργασίας και τις επιπτώσεις που έχει η εισαγωγή τους αυτή στην ικανότητά τους να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ Νικόλ Ο.

«Πολιτικές που θα βοηθούσαν τις γυναίκες που δουλεύουν πολλές ώρες να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να ασκούνται, θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση στην υπάρχουσα κατάσταση» προσθέτει η ίδια.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα των αυστραλών ειδικών παρουσιάζονται στην επιθεώρηση «Journal of Obesity».