Παναγιωτόπουλος: όχι άλλες περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μη γίνουν περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών θα καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συζητηθούν με την τρόικα

Ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μη γίνουν περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών θα καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συζητηθούν με την τρόικα.

Κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός ζήτησε την αρωγή του Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να μη γίνουν οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε μάλιστα και την εκ του Συντάγματος αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόσο κατά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την είσοδό του στο γραφείου του κ. Παπούλια, όσο και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε ότι «αναφερθήκαμε στις επαπειλούμενες νέες περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι θυσίες είναι οδυνηρές. Έχουν γίνει περικοπές κατά 37% και οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να υποστούν επιπλέον 10- 12% νέες μειώσεις».

«Δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων» υπογράμμισε, στον κ. Παπούλια, ο υπουργός.

«Και να μην υποχωρήσει το ηθικό και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, ακόμη, την προσπάθεια του ίδιου και του πρωθυπουργού, αλλά κι όλης της κυβέρνησης, που καταβάλλεται για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk