Αναπτυξιακές συμπράξεις αντί για πωλήσεις προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με στόχο οι αποκρατικοποιήσεις να αποφέρουν μακροχρόνια κέρδη, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αντιπρόταση για τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Με στόχο οι αποκρατικοποιήσεις να αποφέρουν μακροχρόνια κέρδη, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αντιπρόταση για τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όπως εξήγησε στη ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: «αντιπροτείνουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες· είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με την σύμπραξη επιχειρήσεων είτε του δημόσιου, ή του ιδιωτικού τομέα».

«Επειδή οι αποτιμήσεις είναι πολύ χαμηλά και στη ακίνητη περιουσία είναι λάθος να πουλήσεις ό,τι έχεις και όσο – όσο και να πάρεις εφάπαξ κάποια λίγα λεφτά, αντιπροτείνουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με την σύμπραξη επιχειρήσεων είτε του δημόσιου, ή του ιδιωτικού τομέα· εσύ βάζεις την περιουσία, ο άλλος χρήματα και έχετε κάνει μια συμφωνία ότι μακροχρονίως έχετε κέρδη από την αξιοποίηση της περιουσίας».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, λέγοντας: «Την κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος είναι απλώς κυβερνητικός εταίρος, που έχει επιλέξει να μην μετέχει καν στην κυβέρνηση, κρατά την μισή ουρά του απέξω, δεν μπήκε ούτε ο ίδιος και δεν επέλεξε και κανένα από τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ουσιαστικό πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι «αναδιαπραγμάτευση», «απαγκίστρωση» ακούμε και δεν βλέπουμε τίποτα από όλα αυτά…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk