Αλέκα Παπαρήγα: «Καθολικό όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΑΘ»

Γενικό και καθολικό, πρέπει να είναι το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Γενικό και καθολικό, πρέπει να είναι το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και γενικότερα του νερού στην Ελλάδα, πρέπει να είναι, από την πλευρά των εργαζομένων και γενικότερα του λαού, πολύ καθαρό και συγκεκριμένο, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης, που μπορούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους».

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πουλάει για να μαζέψει χρήματα, όσο, όσο, για να μπορέσει να πληρώνει δάνεια και τοκοχρεολύσια στους πιστωτές», υπογραμμίζοντας ότι αυτή «είναι δέσμευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», ενώ επεσήμανε ότι «η αντίσταση πρέπει να είναι και για το νερό και καθολική για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, επεσήμαναν ότι «η εταιρία έχει μέσα στην κρίση κέρδη της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ ετησίως» και πρόσθεσαν ότι η αποκρατικοποίηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην ποιότητα και στην τιμή του νερού. Επικαλέστηκαν, επίσης, τη σημερινή διεθνή τάση επανακοινωνικοποίησης εταιριών ύδρευσης (ακόμη και στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπως είπαν), οι οποίες είχαν εκχωρηθεί σε ιδιώτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk