Την εφαρμογή αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων θεωρεί η Goldman Sachs ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών.

Σε έκθεση της επενδυτικής τράπεζας σημειώνεται πως το ελληνικό εμπορικό έλλειμμα έχει μειωθεί σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, κάτι που οφείλεται στην «κατάρρευση» των εισαγωγών, αλλά και στην αύξηση των εξαγωγών.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs σημειώνουν πως τα νέα ελληνικά ομόλογα ενσωματώνουν ακόμη μεγάλο ασφάλιστρο κινδύνου και σημειώνουν πως οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν να δουν αν η νέα κυβέρνηση θα κάνει μια αξιόπιστη προσπάθεια στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα εστιάζουν διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές προϊόντων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Η Goldman Sachs υπογραμμίζει πως το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στην Ελλάδα έχει μειωθεί σχεδόν όσο απαιτεί το Μνημόνιο, ενώ υποστηρίζει πως σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ το κόστος εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχει μειωθεί πάνω από 30% στο ίδιο χρονικό διάστημα.