Συγκέντρωση Φαρμάκων στο Ηράκλειο Αττικής

http://www.youtube.com/watch?v=xn7VWEgj840

Έκκληση για προσφορά φαρμάκων που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάνει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου για το Σάββατο 14 Ιουλίου. Υπό την αιγίδα της δημοτικής αρχής και σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ.gr, οι εθελοντές του Δήμου θα συγκεντρώσουν τις προσφορές στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, οπού βρίσκεται ο Σταθμός του ΗΣΑΠ, από τις 08.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι.

Η συλλογή φαρμάκων, τα οποία βρίσκονται τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν τη λήξη τους, θα ενισχύσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο εντάσσεται μέσα στο ευρύ δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί με τη στήριξη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κυρίας Μαρίας Γαλακτοπούλου και την αρωγή του φαρμακοποιού και δημοτικού συμβούλου, κ. Ηλία Μπάρμπα.

«Το Σώμα Εθελοντών που δημιουργήθηκε μόλις πριν 5 μήνες, από ανθρώπους που μέχρι τότε ήμασταν άγνωστοι μεταξύ μας, προσπαθεί να ενισχύσει όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Κάθε δράση μας θέλουμε να διέπεται από αγάπη και εντιμότητα, που τόσο λείπουν από τη σημερινή κοινωνία. Προς τιμήν της η δημοτική αρχή μας έχει δώσει το χώρο να λειτουργούμε ανεξάρτητα», λέει στο Βήμα η κυρία Ελένη Υφαντή, Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Επικοινωνίας.

Επείγουσα ανάγκη αυτή την περίοδο είναι η εύρεση αναδόχου για την αναβάθμιση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου, του οποίου «τα ράφια έχουν αδειάσει», όπως τονίζει η κυρία Υφαντή. Σήμερα, εξυπηρετούνται από το Παντοπωλείο περισσότερες από 350 οικογένειες, όμως τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Πέρα από τις δύο αυτές δομές, ο Δήμος Ηρακλείου αναπτύσσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, το οποίο περιλαμβάνει συσσίτια, δημοτικά ιατρεία και Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προστεθεί το Εθελοντικό Οδοντιατρείο σε χώρο που έχει παραχωρηθεί κάτω από το Σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο.

«Σημαντικό για εμάς είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη, που είναι άνεργοι, άποροι, ανασφάλιστοι. Οι προϋποθέσεις ορίζονται και εξετάζονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για να διασφαλίζεται ότι κάθε προσφορά φτάνει εκεί που πρέπει», επισημαίνει η κ. Υφαντή.

Τα νέα του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μπορείτε να τα μαθαίνετε στις σελίδες τους στο facebook και το twitter ή και να τα ακούσετε στη ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Εθελοντισμός – Εδώ κάτι συμβαίνει» στον «Επικοινωνία 94 FM», κάθε Σάββατο στις 09.00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα