Γερμανία: Σταθερό προβάδισμα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διατηρούν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην Γερμανία, με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, να τους δίνει ποσοστό 36%, έναντι 26% των αντιπάλων τους. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ωστόσο, αν και κερδίζουν μία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν, με 4%, να μένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι βρίσκονται μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη μέτρηση, στο 13%, ενώ σταθεροί εμφανίζονται τόσο οι Πειρατές, με 9%, όσο και η Αριστερά, με 7%.

Εντυπωσιακά πάντως είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά την αποδοχή της Καγκελαρίου από τους ψηφοφόρους.

Παρά την κριτική που της ασκείται τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το 54% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ανγκελα Μέρκελ ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες της κρίσης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 76% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και στο 55% σε αυτούς των Πρασίνων. Όσοι ψήφισαν τους Σοσιαλδημοκράτες ή την Αριστερά, απαντούν στην ιδια ερώτηση θετικά σε ποσοστό 40%, αλλά το 64% των Γερμανών
θεωρεί ότι η Καγκελάριος δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεται από την κριτική.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών (72%) θεωρούν ότι η κυρία Μέρκελ εκπροσωπεί σωστά τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα αν δικαιούται να φύγει για διακοπές στο τέλος του μήνα.

Σε συντριπτικό ποσοστό (88%) οι Γερμανοί τής δίνουν …άδεια, ενώ σε ποσοστό 95% οι ψηφοφόροι του κόμματος της και σε 97% εκείνοι των Πρασίνων εκτιμούν ότι «έχει κερδίσει τις διακοπές της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος