Οι Αθηναίοι ξέρουν να προφυλάσσονται από τον καύσωνα

Η εικόνα το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, σε κάποια σημεία, θύμιζε δεκαπενταύγουστο: απόδειξη, η φωτογραφία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου για κάποια λεπτά της ώρας δεν υπήρχε ούτε ένας τουρίστας, ούτε ένας περαστικός. Κανείς άλλος εκτός από τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς και τα ελάχιστα περιστέρια που δεν είχαν κρυφτεί στις σκιές των θάμνων ή στο συντριβάνι της (επίσης έρημης) Πλατείας Συντάγματος.

Η εικόνα το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, σε κάποια σημεία, θύμιζε δεκαπενταύγουστο: απόδειξη, η φωτογραφία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου για κάποια λεπτά της ώρας δεν υπήρχε ούτε ένας τουρίστας, ούτε ένας περαστικός. Κανείς άλλος εκτός από τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς και τα ελάχιστα περιστέρια που δεν είχαν κρυφτεί στις σκιές των θάμνων ή στο συντριβάνι της (επίσης έρημης) Πλατείας Συντάγματος. Οι Αθηναίοι, εκπαιδευμένοι πλέον στον καύσωνα, έμειναν σε κλειστούς-κλιματιζόμενους χώρους και απέφυγαν τις πολλές μετακινήσεις ή περπατούσαν «τοίχο-τοίχο» πηγαίνοντας από στοές, σκιές και πάρκα, ή μπαίνοντας- για μια ανάσα δροσιάς- στα κλιματιζόμενα καταστήματα της Ερμού και της Πανεπιστημίου.

Πάντως, δεν είναι μόνο τα πολυκαταστήματα και οι τράπεζες που προσφέρουν προσωρινό καταφύγιο στους πολίτες που ταλαιπωρούνται από τον καύσωνα. Ο Δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει τις Λέσχες Φιλίας σε ολοήμερη λειτουργία για τις ημέρες του καύσωνα, ώστε τα μέλη των ευπαθών ομάδων να βρίσκουν εκεί έναν κλιματιζόμενο χώρο συντροφιάς και βοήθειας. Οπως λέει η κυρία Ελένη Μαγείρου, υπεύθυνη της Λέσχης Φιλίας Παγκρατίου, «η δική μας Λέσχη Φιλίας άνοιξε μόλις χθες (σσ: Τρίτη), όμως από στόμα σε στόμα διαδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα η πληροφορία στη γειτονιά, επικοινώνησαν μαζί μας πολλοί πολίτες και ήδη από σήμερα το απόγευμα περιμένουμε να μαζευτεί αρκετός κόσμος για την πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας μας. Σε όλες τις περιοχές, η ανταπόκριση του θεσμού ήταν μεγάλη και ήδη συγκεντρώνονται αρκετά νέα μέλη που κάθε μέρα γίνονται όλο και περισσότερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk