Υλικά για 8 άτομα

Για τα σαγανάκια
4 τετράγωνες φέτες κεφαλοτύρι, 100 γρ. η καθεμία
αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
χυμός από 1 λεμόνι

Για τις γαρίδες
8 φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες*
1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη στα 4
1 κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη στα 4
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ ποτήρι του κρασιού ούζο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης, τα φυλλαράκια

Εκτέλεση
Πιπεριές: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τις κλείνουμε σε πλαστική σακούλα για λίγα λεπτά ώστε να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Σαγανάκι: Βουτάμε σε λίγο νερό τις φέτες τυριού και αμέσως τις περνάμε από το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση του τυριού. Τηγανίζουμε τα σαγανάκια για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τις σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Γαρίδες: Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες και τις ψημένες πιπεριές για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο, σκεπάζουμε με το καπάκι, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρέσκια ρίγανη, γαρνίρουμε το περιεχόμενο στο σαγανάκι και σερβίρουμε αμέσως.

* Καθάρισμα γαρίδας: Αφαιρούμε την ουρά και το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή κατά μήκος της ράχης και αφαιρούμε το εντεράκι.