Ο υπουργός Παιδείας στην Σύνοδο των ΤΕΙ

Με τους προέδρους των ΤΕΙ θα συνομιλήσει την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο τους που πραγματοποιείται στην Αθήνα

Με τους προέδρους των ΤΕΙ θα συνομιλήσει την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο τους που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Κεντρικό θέμα που απασχολεί τα ΤΕΙ όπως είναι φυσικό, είναι τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία και έχουν οξυνθεί μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων τους. Τα ΤΕΙ, όπως και τα πανεπιστήμια από τον επόμενο μήνα δεν θα έχουν προυπολογισμούς για να λειτουργήσουν, εκτός βέβαια από τα επτά Τεχνολογικά Ιδρύματα που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκλογή των νέων διοικήσεων τους.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, αναμένεται να θέσουν στη νέα ηγεσία του υπουργείου το θέμα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το αίτημα για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των τεχνολογικών ιδρυμάτων, δηλαδή τη δυνατότητα οργάνωσης τρίτου κύκλου σπουδών, που να οδηγεί στην απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Επαφές Αρβανιτόπουλου

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε σήμερα Τετάρτη σειρά επαφών, όπως με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στη συνάντηση ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τον Πατριάρχη για το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ακόμη εθιμοτυπική συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Thomas Rachel, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.Στη συνάντηση συμμετείχαν ο σύμβουλος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Albert Graf, καθώς και η ειδική γραμματέας Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης, κυρία Αθηνά Λινού.
Τέλος ο υπουργός συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιων για τα θέματα Παιδείας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης και η κυρία Θεανώ Φωτίου καθώς και οι βουλευτές κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Ο υπουργός Παιδείας συζήτησε με τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και άκουσε τις απόψεις τους για τα τρέχοντα ζητήματα της Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk