Σε περιόδους κρίσης χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αποτιµήσεις τα θετικά που θα αφήσει µια τέτοια κατάσταση. Στον χώρο του ποδηλάτου όµως τα πράγµατα είναι πιο ξεκάθαρα: Για κάθε λεπτό του ευρώ που ανεβαίνει η τιµή των καυσίµων στα βενζινάδικα, αυξάνεται και οι αριθµός των ποδηλατών στην Αθήνα. Ενα καινούργιο ποδηλατάδικο ξεφυτρώνει κάθε µήνα στις γειτονιές του κέντρου, την ώρα που οι υπάρχουσες ποδηλατικές οµάδες στην πόλη ξεπερνούν τις 80.

Την αποτύπωση της πολυµορφίας της ελληνικής ποδηλατικής σκηνής µέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων της καταγράφει το ντοκυµαντέρ των Κώστα Σιδηρά και Ορφέα Καλαφάτη «We Pedal». «Είναι ένα πρότζεκτ βαθιά προσωπικό και για τους δυο µας το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και πέρασε από πολλές διαφορετικές φάσεις για να πάρει τη µορφή που έχει σήµερα» λέει ο Ορφέας Καλαφάτης, υπεύθυνος παραγωγής και παράλληλα ο άνθρωπος που κρατά τη δεύτερη κάµερα στα γυρίσµατα. Σε αυτό το ελληνικό ντοκυµαντέρ που θα είναι έτοιµο τον χειµώνα παρουσιάζονται κατασκευαστές ποδηλάτων, έµποροι, αθλητές και όσοι µπορούν να δώσουν το στίγµα της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ελλάδα: λάτρεις του BMX, «κουρσάδες», τύποι του mountain bike και περιπλανώµενοι στο κέντρο είναι οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας.

Ο Κώστας Σιδηράς, σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και µοντέρ του «We Pedal», εξηγεί ότι ένα τέτοιο κινηµατογραφικό εγχείρηµα µόνο εύκολο δεν είναι: «Μια από τις µεγαλύτερες δυσκολίες είναι το γεγονός πως δουλεύουµε χωρίς να έχουµε budget. Θέλουµε να χωρέσουµε όσο περισσότερα άτοµα µπορούµε και να αποφύγουµε να είναι κεντραρισµένο γύρω από την Αθήνα. Ενα από τα περίεργα που µας συνέβη ήταν ότι συνειδητοποιήσαµε πως θα έπρεπε να έχουµε και µια δεύτερη κάµερα. Ετσι ο Ορφέας αναγκάστηκε να θυσιάσει το ποδήλατό του για να την αγοράσουµε. Με αυτόν τον τρόπο γυρνάµε ένα ντοκυµαντέρ για το ποδήλατο δύο άτοµα και ο ένας από εµάς δεν έχει δικό του» λέει γελώντας.