Γ. Παναγόπουλος: «Ζητάμε κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ»

Την Τετάρτη 11/7/2012 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο (καθημερινά 06:00-08:00) για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον κατώτερο μισθό και τις ιδιωτικοποιήσεις

Για τον κατώτερο μισθό{{{ moto }}}

Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το ύψος του κατώτερου μισθού, καθώς και η μετενέργεια, μαζί με την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε στους κλάδους να μην υποχρεώνονται, με το πιστόλι στο κρόταφο, να υπογράφουν συμβάσεις όπου αν δεν δεχτείς το 20% μείωση τότε, λόγω, της μετενέργεας θα χάσεις 30% – 35% η 40%. Εμείς θέλουμε ο κατώτερος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ. Εκεί που ήταν πριν την μείωση του 22%. Και τολμώ να πω θα είμαστε ανυποχώρητοι σ αυτό.

Για την ανεργία

Οι προβλέψεις του δικού μας Ινστιτούτου για την ανεργία είναι γύρω στο 24% με 25%. Καταλαβαίνετε όμως ,πλέον, πως μετράμε την ανεργία ή τι θεωρούμε ότι είναι ανεργία. Γιατί είναι κι αυτό ένα θεωρητικό ζήτημα ο υπολογισμός της, που όμως έχει πρακτικό αντίκρισμα .Δείχνει το μείζον κοινωνικό πρόβλημα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τις ιδιωτικοποιήσεις και τον Φωτόπουλο

Εγώ δεν μπορώ να μπω στο ύφος κανενός. Αλλά μπορώ να μπω στην ουσία ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με βρίσκει αντίθετο. Είναι μια θέση αρχής, όχι γενικά, γιατί ότι είμαι αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά είμαι αντίθετος με τις ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας .

Κινητοποιήσεις μπορούν να γίνουν, όπου θα δείξεις και τη δύναμη και τη θέλησή σου χωρίς να προκαλέσεις καμία ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. Νομίζω ότι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι οι συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, κάνοντας τον αγώνα τους, που είναι ένας αγώνας για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά ευρύτερα την ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk