Choco Latte Milano: O ναός του παγωτού

«Αν δεν δοκιμάσεις δεν σου λέω τίποτα» επέμεινε ο Stefano Palmos, ιδιοκτήτης του Choco Latte Milano όταν άρχισα να τον ρωτάω για το μαγαζί του το οποίο λειτουργεί εδώ και περίπου 2 μήνες.

Δίσταζα να εξομολογηθώ στον ελληνοιταλό επιχειρηματία ότι αυτή ακριβώς η δοκιμή ήταν που περίμενα με ανυπομονησία από τη στιγμή που αντίκρισα τη βιτρίνα με τις δεκάδες γεύσεις παγωτού. Επικαλούμενη λόγους επαγγελματικούς υπέκυψα στον πειρασμό. Εκείνος από την αρχή της κουβέντας μας δεν σταμάτησε να με κερνάει μικρές κουταλιές μέχρι να πάρω μια ιδέα από όλες τις γεύσεις.

Ξεκινήσαμε με τις φρουτένιες: Φράουλα και μπανάνα στην αρχή, βερίκοκο, πεπόνι και λεμόνι στη συνέχεια. Χρωματιστά σιντριβάνια άνοιξαν αυτόματα στον ουρανίσκο μου, σαν να έτρωγα αυτούσια σάρκα φρούτων ελαφρώς παγωμένη. «Χρησιμοποιούμε αγνά υλικά που παράγονται στην ελληνική περιφέρεια όπως για παράδειγμα γάλα και κρέμα γάλακτος της εταιρείας Όλυμπος, λεμόνια από τη Λευκάδα -τόπο καταγωγής του πατέρα μου- και άλλα. Δεν προσθέτουμε χρωστικές και τεχνητά αρώματα ούτε χρώματα.» τονίζει ο Stefano.

Ακολούθησαν οι ξηροί καρποί, φιστίκι και φουντούκι και φυσικά οι σοκολατένιες εκδοχές όπως gianduja, σοκολάτα γάλακτος, ρούμι-σοκολάτα και cioccolata pepperoncino μια πρωτότυπη γεύση που συνδυάζει σοκολάτα, κανέλα και πικάντικη γεύση καυτερής πιπεριάς. Αν και ήμουν επιφυλακτική πριν τη δοκιμάσω τελικά ήταν εκείνη που μου άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη. Εδώ η καταγωγή των πρώτων υλών είναι μοιρασμένη. Η βάση παραμένει ελληνική (γάλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος) ενώ τα υπόλοιπα (ξηροί καρποί, σοκολάτα, σκόνη κακάο) έρχονται από την πατρίδα της μητέρας του Stefano την Ιταλία.

Όλα ξεκίνησαν από το Ιl Gelatiere, μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και πώλησης παγωτού που διατηρεί ένας θείος του Stefano στο Μιλάνο εδώ και 30 χρόνια. Πριν 2-3 χρόνια ο Stefano ξεκίνησε να δουλεύει εκεί μαζί με τον ξάδερφό του το Luca. «Όταν άρχισα να μαθαίνω τη δουλειά σκέφτηκα πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχει και στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει καλοκαίρι 7-8 μήνες το χρόνο».

Πολύτιμος βοηθός του στην υλοποίηση της ιδέας αυτής ο Πάνος, ο σεφ patisserie που κάθε μέρα φτιάχνει φρέσκο λαχταριστό παγωτό ακολουθώντας ευλαβικά την αυθεντική ιταλική συνταγή. Η γνωριμία τους έγινε μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ο Πάνος τότε ταξίδευε για την Ιταλία με σκοπό να βρει εκεί δουλειά ως σεφ, o Stefano του πρότεινε να εργασθεί αρχικά στο Ιl Gelatiere όπου εκπαιδεύθηκε και στη συνέχεια να αναλάβει την παραγωγή του Choco Latte Milano.

Ενόσω συζητάμε τα τραπεζάκια του Choco Latte Milano γεμίζουν με παρέες. «Παρά το γεγονός ότι λειτουργούμε λίγο καιρό ο κόσμος δείχνει να ανταποκρίνεται κι αυτό μας χαροποιεί.» λέει με χαμόγελο ο Stefano.

Οι «μεγάλοι» παραγγέλνουν τα καφεδάκια τους ενώ ένα πλήθος από πιτσιρίκια με κολλημένες τις μυτούλες τους στο τζάμι της βιτρίνας με τα παγωτά σχηματίζουν ουρά και ετοιμάζονται να δώσουν τις παραγγελίες τους. Λίγο πριν φύγω κι ενώ μου ετοίμαζαν μια συσκευασία κιλού για το σπίτι σκεφτόμουν πόσο ευνοημένοι είναι οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων που το έχουν στην πόρτα τους. Για τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης είναι μια ακόμα ευκαιρία για βόλτα τώρα που ο καιρός απαιτεί δροσερές γεύσεις.

Choco Latte Milano, Λεωφ. Αλίμου 53, Άλιμος, τηλ. 213 0231 660

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk