Το δημόσιο χάνει 60 εκατ. το χρόνο καταγγέλουν οι διεθνείς μεταφορείς

Σε περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ κατ’ έτος υπολογίζει τις απώλειες του Ελληνικού δημοσίου από την έλλειψη ελέγχων στα Τουρκικά φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων Έβρου η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

Σε περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ κατ’ έτος υπολογίζει τις απώλειες του Ελληνικού δημοσίου από την έλλειψη ελέγχων στα Τουρκικά φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων Έβρου η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

«Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν κάθε φορτηγό που διέρχεται από το τελωνείο θα πρέπει να φέρει έως 250 λίτρα με καύσιμα. Αυτό όμως ισχύει μόνο στα χαρτιά, αφού η πρακτική άλλα δείχνει. Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν συνεργεία της ΟΦΑΕ διαπίστωσαν ότι σχεδόν το σύνολο των τουρκικών φορτηγών που περνούν από το τελωνείο των Κήπων με κατεύθυνση την Ελλάδα, έχουν τουλάχιστον 1.300 λίτρα πετρέλαιο περίπου το καθένα και όχι 250 λίτρα που πρέπει. Να σημειωθεί ότι από την Τουρκία εφοδιάζονται με πετρέλαιο προς 0,50 € το λίτρο, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο σήμερα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Όταν η ΟΦΑΕ επεσήμανε το ζήτημα στους αρμοδίους στο τελωνείο, έλαβε την «αποστομωτική» απάντηση ότι «όλα γίνονται καλώς». Και βέβαια προκαλεί εντύπωση η προκλητική αυτή χαλαρότητα και η άρνηση των αρχών να εφαρμόσουν τον νόμο» αναφέρει.

Όπως υπογραμμίζουν οι αυτοκινητιστές, κάθε χρόνο διασχίζουν το τελωνείο των Κήπων περίπου 55.000 τούρκικα φορτηγά.

«Η ΟΦΑΕ θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες και πάλι συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να θέσει εκ νέου το ζήτημα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, που εκτός από την τεράστια απώλεια εσόδων που σημαίνει για το ελληνικό δημόσιο πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό» επισημαίνει.

Επίσης, τονίζει ότι «τα πρατήρια των ΚΑΕ στα σύνορα συνεχίζουν να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο μόνο σε φορτηγά τρίτων χωρών όχι σε ελληνικά» και διερωτάται ποιος επωφελείται. «Η ΟΦΑΕ έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση αυτή, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk