Γιατί παραιτήθηκε από υφυπουργός ο κ. Νικολόπουλος

Θέμα δικών του αρμοδιοτήτων, αλλά και θέμα δυσκολίας τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ θέτει στην επιστολή παραίτησής του, που διέρρευσε το μεσημέρι της Τρίτης, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Θέμα δικών του αρμοδιοτήτων, αλλά και θέμα δυσκολίας τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ θέτει στην επιστολή παραίτησής του, που διέρρευσε το μεσημέρι της Τρίτης, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει πως μετά τη συνάντηση με την τρόικα «διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευθούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές».

Στην επιστολή παραίτησης φαίνεται να ζητά εμμέσως περισσότερες αρμοδιότητες αναφέροντας: «Επειδή ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα, έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά , πολυτεκνικά κτλ), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω εκκωφαντικά σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε, που επέλεξα αυτή την τακτική ήταν αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθεια σου».

«Είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε» αναφέρει στο τέλος της απόρρητης επιστολής του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Αχαΐας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική