«Εθνικό έγκλημα» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ υπογράμμισε αντιπροσωπεία της παράταξης, σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση και σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών φορέων της χώρας «συνιστά πολιτικό εθνικό έγκλημα και πρέπει, εδώ και τώρα, να αποτραπεί».

Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ υπογράμμισε αντιπροσωπεία της παράταξης, σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση και σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών φορέων της χώρας «συνιστά πολιτικό εθνικό έγκλημα και πρέπει, εδώ και τώρα, να αποτραπεί».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του συλλόγου των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ ενημέρωσε για τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν από την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην εθνική οικονομία, στα έσοδα του κράτους, στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το σχήμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει αυτή την ιδιωτικοποίηση και για την ανασυγκρότηση της ΔΕΠΑ ως δημόσιας επιχείρησης, με ακόμα πιο αποτελεσματικό αναπτυξιακό και παραγωγικό προσανατολισμό».

Επιπλέον, σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον πανενεργειακό αγώνα απέναντι στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης και πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης όχι μόνο της ΔΕΠΑ, αλλά και του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης, οι βουλευτές και υπεύθυνοι του τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Πετράκος και Ε.Ουζουνίδου και το μέλος της επιτροπής ενέργειας της παράταξης Ν.Γεωργακάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk