Οι υποσχέσεις, τα ψέματα και πολιτική ανευθυνότητα

Οι υποσχέσεις, τα ψέματα και πολιτική ανευθυνότητα | tovima.gr

Αν και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορέσει να υλοποιήσει ορισμένα από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά τότε θα αποδειχθεί για ακόμη μια φορά ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι τελείως αναξιόπιστο και βέβαια άχρηστο για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Και η δεύτερη εκδοχή πλέον αρχίζει να ανταγωνίζεται την πρώτη σε μεγάλο βαθμό, αφού όσα και αν είναι τα εμπόδια για να ξεφύγει η χώρα από την ύφεση, αλίμονο δεν μπορούν να γίνουν δύο τρεις κινήσεις για να πάρει ανάσα η οικονομία; Αν και το κλίμα καλυτέρεψε λίγο μόλις ανέλαβε την ηγεσία της χώρας ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγο οι παραιτήσεις υπουργών, λίγο η ρευστότητα που επικράτησε τις πρώτες ημέρες στο οικονομικό επιτελείο, λίγο η γκρίνια των Ευρωπαίων χάλασε και πάλι το κλίμα.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα από το στάδιο των υποσχέσεων και των ψεμάτων. Αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στάδια τότε αυτομάτως περνάει στο τρίτο στάδιο της πολιτικής ανευθυνότητας, οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια σε πολιτική αποσταθεροποίηση. Αν συνεχιστούν τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση τότε το γεγονός είναι ζήτημα μηνών, αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι παραιτήσεις θα πέφτουν… βροχή.

Ο ΣυΡιζΑ μένει προς το παρόν λόγω θέσεως στις υποσχέσεις που λόγω μη βεβαρημένου ποινικού μητρώου γίνεται ιδιαίτερα πειστικός στην Ελληνική κοινωνία παρά τις υπερβολές που πολλές φορές εκφράζει στην πολιτική του. Η υπέρμετρη αισιοδοξία και ο αναμφίβολος ενθουσιασμός πολλές φορές στην πολιτική δρουν θετικά. Όταν όμως η χώρα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και θέση τότε τα πράγματα ίσως αποβούν και ιδιαιτέρως χειρότερα. Ίσως ο ΣυΡιζΑ πληρώσει ακριβότερα το μάρμαρο της κρίσης.

Στην ίδια λογική αλλά σε πιο μετρημένο ύφος βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μια αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία και ενστερνίζονται την πολιτική που είχε ο κ. Αντώνης Σαμαράς πριν την υπογραφή της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Το πρόβλημα μετά είναι για το ΠαΣοΚ, τη ΔημΑρ και το ΚΚΕ που όπως φαίνεται αυτομάτως ολοκληρώνουν και τα τρία παραπάνω στάδια και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Αν δεν αλλάξει κάτι προς το θετικό θα πληρώσουν εξίσου με τη Νέα Δημοκρατία τον ενδεχόμενο εκτροχιασμό.

Μ΄αυτόν τον τρόπο θα έχουμε διαφορετικά δίπολα, διαφορετικές συνισταμένες και ξεκάθαρη αλλαγή και ανατροπή δεδομένων στις επόμενες εκλογές.

Αυτά βέβαια θα γίνουν αν η Νέα Δημοκρατία από τις υποσχέσεις περάσει στο ψέμα και στην ανευθυνότητα.

Αν συμβεί το αντίθετο τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk