Αίτηση πτώχευσης για την Ελευθεροτυπία

Αίτηση πτώχευσης για την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία) κατατέθηκε από την Alpha Bank. Η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλείται χρέη της εταιρείας προς αυτή και προς τούτο προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, με προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, διέταξε τη δέσμευση του τίτλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εκδότριας εταιρίας «Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ», μέχρι του ποσού των 1,9 εκατομ. ευρώ


Αίτηση πτώχευσης για την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία) κατατέθηκε από την Alpha Bank. Η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλείται χρέη της εταιρείας προς αυτή και προς τούτο προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, με προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, διέταξε τη δέσμευση του τίτλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εκδότριας εταιρίας «Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ», μέχρι του ποσού των 1,9 εκατομ. ευρώ.

Η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου εκδόθηκε μετά από προσφυγή εννέα εργαζομένων στην εφημερίδα, που διεκδικούν το προαναφερθέν ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα, αλλά και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει η επιχείρηση και την άμεση διασφάλιση των απαιτήσεών τους.

Η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Πρωτοδικείο θα ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου, ημέρα συζήτησης της προσφυγής των εννέα εργαζομένων, οπότε και θα κριθεί εκ νέου από το δικαστήριο αν θα παρατείνει το καθεστώς δέσμευσης ή όχι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media