Στα 6,4 δισ. ευρώ περιορίστηκε το έλλειμμα στο α΄ εξάμηνο

Στο μισό μειώθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης στο πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011

Στο μισό μειώθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης στο πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία προέρχονται από τη διαχείριση των λογαριασμών του Δημοσίου (ταμειακή βάση) δείχνουν ότι στο πρώτο εξάμηνο φέτος το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης περιορίστηκε δραστικά στα 6,4 δισ. ευρώ από 13,1 δισ. ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην σημαντική μείωση των δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 16,3% στα 27,9 δισ. ευρώ από 33,4 δισ. ευρώ πέρυσι.

Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλε η μείωση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στα 6,4 δισ. ευρώ από 12,1 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και της μείωσης κατά 41% της δαπάνης για τόκους στα 6,4 δισ. ευρώ από 7 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ωστόσο στη δαπάνη για τόκους δεν περιλαμβάνονται τα 4,751 δισ. ευρώ, που καταβλήθηκαν με τη μορφή βραχυχρόνιων τίτλων του EFSF για τα ομόλογα που συμμετείχαν στο PSI.

Αντίθετα οριακή μείωση κατά 0,6% εμφάνισαν στο πρώτο εξάμηνο τα έσοδα (φορολογικά) του τακτικού προϋπολογισμού στα 21,8 δισ. ευρώ από 22 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk