Ταινίες μικρού μήκους από διάφορες χώρες των Βαλκανίων θα προβληθούν το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου στο Πάρκο Μας, στους Αμπελόκηπους, μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει κοινό όλων των εθνικοτήτων και ηλικιών προσφέροντας μια ιδιαίτερη και πολύγλωττη βαλκανική εμπειρία.

Ο συμβολικός τίτλος της εκδήλωσης είναι Before You Talk to Me (Πριν μου μιλήσεις), ενώ το πρόγραμμα τα αρχίσει στις 20.30 για να ολοκληρωθεί στις 00.30. Το Before you talk to me εντάσσεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δραστηριοτήτων του φεστιβάλ Balkan Beyond Borders (Βαλκάνια Πέρα από τα Σύνορα) που εφέτος θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Τίρανα τον Σεπτέμβριο του 2012.

Το Πάρκο Μας όπου θα γίνει η εκδήλωση βρίσκεται στην περιοχή Κουντουριώτικα (μεταξύ των οδών Ελενας Βενιζέλου, Συήνης, και Γ. Φιλήμωνος) και πρόκειται για ένα ακάλυπτο γήπεδο που μέχρι την αξιοποίησή του δεν ήταν παρά μια χωμάτινη αλάνα χωρίς καμιά χρήση. Με την άδεια του Δήμου Αθηναίων δόθηκε η δυνατότητα σε ιδιώτες χορηγούς να συνεισφέρουν εξ ολοκλήρου στη δημιουργία ενός νέου πάρκου στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Πρόγραμμα ταινιών
Πρώτο μέρος (21.30- 22.20)
>Dead Birds in Luisiana, 17.23′, Μπίζερα Σαβόσκα, Bουλγαρία
>Nararted by Athens, 1.3′, Φιρούζε Καράογλου, Tουρκία
> Beyond the river, 14.35′, Σαμπίρ Κανάκι, Aλβανία
>The pond, 2.00min, Δημήτρης Αργυρίου, Ελλάδα
>Sunset from a rooftop, 11.00′ (ολλανδική ταινία γυρισμένη στο Βελιγράδι), σε σκηνοθεσία Μαρίνους Γκρούτχοφ
> Draw me a crisis, 3.00min, Αλκέτα Ραμάιγ, Aλβανία

Δεύτερο μέρος (22:30- 23:20)
>When i die, 19.12′, Aντέλα Γιούσιτς, Boσνία και Ερζεγοβίνη
>Democracy is to choose, 2.58′, Βιντ Ράγιν, Σερβία
>Tulum, 15.01′, Ντάλιμπορ Μάτανιτς, Κροατία
>Burek, 3.2΄’, Φραντσέσκο Κόντε, ΠΓΔΜ
>Casus Belli, 11.00′, Γιώργος Ζώης, Ελλάδα

Το πρόγραμμα δεν θα περιλαμβάνει μόνον κινηματογραφικές ταινίες αλλά και μουσική. Οι Fanfara Transilvania, μουσικό σχήμα από τη Ρουμανία θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στις 20.00 ενώ από τις 23.30 ως το τέλος της εκδήλωσης οι ARTefacts ensemble θα παίξουν σύγχρονη μουσική συνοδεύοντας το χορευτικό σχήμα DDD (Dance in a Day of tour Days).