Π. Προύτζος: «Θα υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας με το μικρότερο δυνατό κόστος»

Την Τρίτη 10/7/2012 ο Πρόεδρος ΠΟΕΕ – ΥΤΕ μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο (καθημερινά 06:00-08:00) για τη 48ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Για την 48ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων {{{ moto }}}

Είχαμε δύο επιλογές ή να πειθαρχήσουμε απόλυτα στις απαιτήσεις των εργοδοτών οι οποίοι στην καταγγελία που έκαναν ζητούσαν τον ουρανό με τ’ άστρα. Ζητούσαν μειώσεις 40 % έως 50%. Γιατί ήθελαν και μείωση 15%- 20% στο βασικό μισθό και στα επιδόματα, όπου ήθελαν να τα κουρέψουν, αλλά και αλλαγές σε θεσμικά ζητήματα και να βάζαμε υπογραφή για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι, στη κυριολεξία, σε επίσημοι σκλάβοι. Ή να κατεβαίναμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εγώ ανεξάρτητα από την αρχική απόφαση συγκάλεσα, στις 25 Απριλίου, όταν μας κατήγγειλαν τη σύμβαση, Ολομέλεια Διοίκησης της Ομοσπονδίας όπου κρίναμε ότι θα έπρεπε να δώσουμε μια ευκαιρία στο κλάδο να διεκδικήσουμε, στοιχειωδώς, τα αυτονόητα. Να παραμείνει η σύμβαση έστω με μηδενικές αυξήσεις και έτσι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, γιατί χωρίς σύμβαση δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Αυτό δεν απέτυχε.

Όμως, πριν από μια εβδομάδα, συγκάλεσα και πάλι την Ολομέλεια της Διοίκησης και πήραμε μια απόφαση. Ότι δεν θα αφήσουμε τον κλάδο χωρίς σύμβαση. Εμείς θα πάμε να υπογράψουμε σύμβαση, στο τέλος της μέρας, που σημαίνει 17 του μήνα, το αργότερο, με το μικρότερο δυνατόν κόστος, όσον αφορά τις μειώσεις. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Οφείλω όμως να πω ότι με αυτή τη λογική που ακολουθούν οι ξενοδόχοι σε αυταρχικότητα, ξεπερνούν κατά πολύ, ακόμη, και το ΣΕΒ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα