Γρανίτα ανανά με ούζο

Υλικά για 6 άτομα
2 ανανάδες ώριμοι, καθαρισμένοι και κομμένοι σε κυβάκια ή 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό χωρίς ζάχαρη
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. ούζο
2 φλ. χυμό ανανά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο multi τα κομμάτια ανανά με τη ζάχαρη, το ούζο και τον χυμό μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πολτό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ταψί και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Ανακατεύουμε τη γρανίτα ανά τακτά διαστήματα ώστε να μην παγώσει τελείως. Τη σερβίρουμε σε ψηλά δροσερά ποτήρια ή σε μπολ και τη γαρνίρουμε με φύλλα λουίζας, δυόσμου ή βασιλικού.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk