Αργ. Ντινόπουλος: «Είμαι αντίθετος στην αποκρατικοποίηση ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, αλλά θα στηρίξω τις κυβερνητικές αποφάσεις»

Την Τρίτη 10/7/2012 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο (καθημερινά 06:00-08:00) για την παραίτηση Νικολόπουλου και τις αποκρατικοποιήσεις

Για την παραίτηση Νικολόπουλου {{{ moto }}}

Δεν έχει καμία σχέση η παραίτηση Νικολόπουλου με την περίπτωση του κ Ράπανου ο οποίος παραιτήθηκε, για λόγους υγείας ή την περίπτωση του κ Βερνίκου που ο άνθρωπος, λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, είχε ένα είδος ασυμβίβαστου με μια κυβερνητική θέση.

Αλλά, οφείλω να σας πω ότι, εκτός από τα social media, επειδή υπάρχουν και τα πραγματικά ΜΜΕ, νομίζω χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο, σήμερα, της έγκυρης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στο editorial, όπου κάνει λόγο για τα «σούρτα φέρτα» και λέει «Η χώρα δεν αντέχει πολιτικές συμπεριφορές από το παρελθόν, όταν διακυβεύεται το μέλλον μας στο ευρώ». Εμένα αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ήταν μια τρελή παραίτηση κι από κει και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Για τις αποκρατικοποιήσεις

Αν δεν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Βεβαίως, εδώ πέρα πρέπει να επισημάνω ότι είναι, τελείως, διαφορετικό πράγμα οι αποκρατικοποιήσεις, από το ξεπούλημα. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν είπε για ξεπούλημα. Και θα συμπλήρωνα, επίσης, και την προσωπική μου άποψη, ότι δεν είναι κι όλοι οι φορείς του δημοσίου προς αποκρατικοποίηση με τον ίδιο τρόπο. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Εγώ θα σας έλεγα, για παράδειγμα , εκφράζω την άποψη μου, ότι δεν συμφωνώ με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ, εφόσον εξυγιανθεί, γιατί έχει μια απαράδεκτη διοίκηση και μπουν και οι ανάλογοι ελεγκτές για να δούμε πως σπαταλήθηκαν δύο χρόνια τεράστια ποσά, παρόλα αυτά, είναι ένας φορέας, μια επιχείρηση εξαιρετικά κερδοφόρα, μια πραγματικά πλουτοπαραγωγική πηγή για το δημόσιο. Κι εφόσον πληρούνται οι όροι διαφάνειας είναι μια ευκαιρία, ένας ουσιαστικό τρόπος για μια, έστω, χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Άρα θεωρώ ότι αυτός ο Οργανισμός θα μπορούσε να μην αποκρατικοποιηθεί.

Για την ΕΥΔΑΠ νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το δούμε κι εκεί το θέμα λίγο διαφορετικά γιατί, πράγματι, το νερό είναι ένα αγαθό που θα μπορούσε κι αυτό να μείνει εκτός αποκρατικοποιήσεων.

Εμείς όμως, ως βουλευτές, της Νέας Δημοκρατίας θα κάνουμε αυτό το οποίο θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk