Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή, ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση βασικών παικτών, τόνισε ο κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας των ερυθρολεύκων. «Στο κέντρο της άμυνας όπως και στη μεσαία γραμμή έφυγαν σημαντικοί παίκτες. Από την άμυνα αποχώρησαν ο Μέλμπεργκ, ο Μαρκάνο, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τραυματίας, ενώ στη μεσαία γραμμή έφυγαν οι Μακούν και Ορμπάιθ. Σίγουρα στο κέντρο της άμυνας θα πρέπει να ψάξουμε κάποιον παίκτη και θα δούμε ποιος και πώς θα παίζει» υπογράμμισε.
Ο πορτογάλος προπονητής τόνισε επίσης ότι μετά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια και την επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών από τις διακοπές, θα αποφασίσει ποιοι παίκτες θα παραχωρηθούν σε άλλες ομάδες ώστε να συνεχίσει να δουλεύει με 25 παίκτες. «Σίγουρα δε μπορούν να μείνουν όλοι οι παίκτες. Θέλουμε ισορροπημένη ομάδα. Δε μπορεί να είναι πολλοί παίκτες. Είναι νωρίς όμως να μιλήσουμε για αυτό» ανέφερε.
Ο κ. Ζαρντίμ δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές του στην προετοιμασία, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι προσωπική άποψη για τις δυνατότητές τους θα διαμορφώσει μετά τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια με την Σπαρτάκ Μόσχας το Σάββατο 14/7 (19.00) και με την Αλάνια Βλαντικαφκάζ την επόμενη Δευτέρα 16/7 (19.00). Τότε θα αποφασίσει ο πορτογάλος προπονητής αν ταιριάζει στην φιλοσοφία του ο Σέρβος αριστερός αμυντικός Νίκολα Γκουλάν ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ιταλική Φιορεντίνα και δοκιμάζεται από τον Ολυμπιακό.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε επίσης ότι είναι θιασώτης του συστήματος 4-3-3, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν είναι κολλημένος σε ένα σύστημα και η διάταξη της ομάδας θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του.

Χτύπησε ο Ιμπαγάσα
Εν τω μεταξύ, τραυματίας αποχώρησε από την προπόνηση της Δευτέρας (9/7) ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο αργεντινός μέσος κατά τη διάρκεια άσκησης και ενώ προσπαθούσε να βγάλει σέντρα από δεξιά, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει άτσαλα στο τερέν και να αποχωρήσει με πρόβλημα στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού. Το μέγεθος της ζημιάς θα εκτιμηθεί αργότερα από τους γιατρούς του Ολυμπιακού.