Δωρεάν αγροτικά προϊόντα σε άπορους στη Θεσσαλονίκη

Ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από εκατοντάδες άπορους και άνεργους δημότες της πόλης, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αγροτικά προϊόντα τα οποία διένειμαν δωρεάν παραγωγοί από την Ιεράπετρα Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο

Ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από εκατοντάδες άπορους και άνεργους δημότες της πόλης, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αγροτικά προϊόντα τα οποία διένειμαν δωρεάν παραγωγοί από την Ιεράπετρα Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο.

Συνολικά διανεμήθηκαν 25 τόνοι προϊόντων (μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες κ.ά.) σε συσκευασίες των 11 κιλών σε 2.100 οικογένειες, με οικονομικά προβλήματα όπως καταγράφηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε τη σπουδαιότητα της χειρονομίας και κάλεσε και άλλους να τη μιμηθούν.

«Αντί να σαπίζουν ας τα διαθέσουν σε Δήμους, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, με συμπολίτες που έχουν πραγματικό πρόβλημα να αγοράσουν ακόμη και το ζαρζαβατικό τους» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Η διανομή θα επαναληφθεί και τις επόμενες εβδομάδες αυτή τη φορά με διαφορετικά προϊόντα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει η σκέψη να αναζητηθούν και από άλλους συνεταιρισμούς της χώρας προϊόντα (λαχανικά, λάδια, κ.ά.) είτε γιατί δεν πιάνουν τιμή, είτε δεν υπάρχει αγορά για τις πλεονάζουσες ποσότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk