Αριστερά και προνόμια

Σε ένα από τα πολλά ιστολόγια της Αριστεράς κατεγράφη ερώτημα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Αριστερά και προνόμια | tovima.gr

Σε ένα από τα πολλά ιστολόγια της Αριστεράς κατεγράφη ερώτημα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την σπουδή που επέδειξαν νέοι βουλευτές του κόμματος στην χρήση των προνομίων, που πηγάζουν από τη συμμετοχή τους στο εθνικό Κοινοβούλιο. Και ειδικότερα στην παραλαβή βουλευτικών Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Ερωτούσε ο οπαδός την ηγεσία του κόμματος τι σημαίνει η σπουδή απόλαυσης των προνομίων και πόσο διαφοροποιούνται από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων που κάνουν επί δεκαετίες το ίδιο.

Ψιλά γράμματα θα πείτε, αφού προσφέρει τη δυνατότητα το Κοινοβούλιο, γιατί να την αρνηθούν οι βουλευτές ενός αριστερού κόμματος;

Ελα όμως που ο συγκεκριμένος επιστολογράφος αντιπαραβάλλει τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την εντελώς αντίθετη που επέδειξαν εκπρόσωποι κόμματος, το οποίο κινείται στο άλλο άκρο του πολιτικού τόξου.

Στην περίπτωση αυτή οι απαντήσεις δυσκολεύουν, δεν είναι προφανείς, δεν μπορούν να ξεπερασθούν με αναφορές στον λαϊκισμό.

Πολύ περισσότερο όταν ο επιστολογράφος παραπονιέται ότι δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απάντηση από την ηγεσία του κόμματός του.

Και επειδή δεν την έλαβε, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει το ερώτημά του.

Προφανώς επειδή θεωρεί ότι Αριστερά της ευθύνης, της λαϊκής διεκδίκησης, των αγώνων και των θυσιών, δεν μπορεί να επιπίπτει επί των αγαθών της εξουσίας χωρίς μέτρο, χωρίς φειδώ, χωρίς έστω περίσκεψη και περισυλλογή.

Γιατί τότε απλούστατα δεν θα διαφέρει σε τίποτε από άλλους τους οποίους κατακεραυνώνει με κάθε ευκαιρία.

Οπως λένε και στα μοναστήρια, είναι δύσκολη η καλογερική και για να την υπηρετήσεις με αξιώσεις πρέπει να αρνηθείς αγαθά, υπηρεσίες και άλλα πολλά…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες