Πίστωση χρόνου από το Ecofin στην Ισπανία

Παράταση ενός έτους έως το 2014 αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών στην Ισπανία, για να ρίξει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, είπαν στο Reuters τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες τη Δευτέρα, ενόψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin

Παράταση ενός έτους έως το 2014 αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών στην Ισπανία, για να ρίξει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, είπαν στο Reuters τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες τη Δευτέρα, ενόψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει την Τρίτη την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα σε 6,3% του ΑΕΠ για το 2012, 4,5% για το 2013 και 2,8% για το 2014.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ισπανίας θα προσαρμοστούν για να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος», είπε ένας εκ των διπλωματών.

«Δεν πρόκειται για μονομερή κίνηση. Η Ισπανία πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μειώσεις για να ικανοποιήσει τον στόχο και αυτό θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Ecofin τη Τρίτη. Πιστεύω ότι θα δοθεί ένα επιπλέον έτος».

Δύο άλλοι διπλωμάτες είπαν ότι θα δοθεί στην Ισπανία περισσότερος χρόνος για να ικανοποιήσει τους στόχους της, με αντίτιμο τη λήψη επιπλέον περικοπών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk