Ξεκινά ο διάλογος-εξπρές για τα εργασιακά

Σε διάλογο εξπρές προχωρεί το υπουργείο Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές και τις συλλογικές συμβάσεις

Σε διάλογο-εξπρές προχωρεί το υπουργείο Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές και τις συλλογικές συμβάσεις.
Την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ενώ θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στις 16:00 θα δεχθεί το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Αναφερόμενος στον επικείμενο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ο κ. Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις προγραμματικές δηλώσεις, τόνισε ότι θεωρεί «τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη συλλογική αυτονομία τον ακρογωνιαίο λίθο των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας».

Και πρόσθεσε ότι «στρεβλώσεις του παρελθόντος και υπερβολές μπορούν σταδιακά να διορθωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk