Η ισχυρή νεροποντή το Σάββατο στους Δελφούς, που άρχισε στις 4 το μεσημέρι και συνεχίστηκε όλο το βράδυ, είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της συναυλίας που ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στο αρχαίο θέατρο.

Μάλιστα το θέατρο θα «άνοιγε» έπειτα από είκοσι χρόνια για μία και μόνη εκδήλωση, καθώς στη συνέχεια θα αρχίσουν εργασίες αποκατάστασής του.

Η συναυλία κλασικής μουσικής του κουαρτέτου Danel δόθηκε τελικώς εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών γύρω στις 10 το βράδυ, χάρη στη δραστηριοποίηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου να βρεθεί λύση.

Το κοινό ωστόσο ήταν πολύ μικρότερο, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των διαθέσιμων αιθουσών. Ετσι δεν έλειψαν διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις δεδομένου ότι κάποιοι είχαν ταξιδέψει ειδικά από την Αθήνα για τη συναυλία.

Η εκδήλωση είχε οργανωθεί από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το διεθνές ίδρυμα «Dmitri Shostakovich» και την Ι’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 2.400 χρόνων από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος στην Αθήνα τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Εξάλλου, με το ίδιο θέμα προηγήθηκε διεθνές συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.