Μπορεί να αποχαιρετά την πόλη Γκόθαμ Σίτι μετά την τρίτη και τελευταία του ταινία με ήρωα τον θρυλικό Μπάτμαν – που με τίτλο «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφου στις 20 Ιουλίου – ο σκηνοθέτης της, όμως, Κρίστοφερ Νόλαν, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο Χόλιγουντ.

Ο λόγος για την τελετή που έγινε έξω από το Grauman Chinese Theater στο Λος ΄Αντζελες το περασμένο Σάββατο, όπου ο γνωστός σκηνοθέτης άφησε το αποτύπωμα των χεριών και των ποδιών του πλαισιωμένος από την οικογένειά του αλλά και το καστ της ταινίας συμπεριλαμβανομένων των Μάικλ Κέιν, Ανν Χάθαγουέι, και του «Μπάτμαν», Κρίστιαν Μπέιλ, την ώρα που οι θαυμαστές του ήρωα χειροκροτούσαν.

Ο σκηνοθέτης προστέθηκε σε μια λίστα 261 διασημοτήτων που άφησαν τα αποτυπώματά τους στο ίδιο σημείο όπως η Μέρλιν Μονρό, ο Τζορτζ Λούκας, ο Στήβεν Σπίλμπερκ και ο Κλιντ ΄Ιστγουντ.

«Αυτό είναι ολίγον σουρεαλιστικό για μένα», ανέφερε ο Νόλαν, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει σε συνέντευξή του ότι νιώθει «τρομερά ανάξιος αλλά πολύ ευγνώμον για την τιμή».